Foci

2006.06.07. 22:00

Haladás irány az NB I.?

Szombathely - A Haladás a hatodik helyen zárta az NB II-es labdarúgószezont. A szurkolók a Rohonci úton azonban csak egyetlen eredményt fogadnak el, az NB I-et. Most úgy tûnik, hogy ismét elérhetõ közelségbe kerülhet az élvonal.

Mórocz Zsolt

Az elmúlt idõszakban felforrósodott a hangulat a zöld-fehérek háza táján. Jelentkezett egy befektetõi csoport, amely pénzt és NB I-et ígért. Ebbõl a tervbõl nem lett semmi. Idõközben véget ért a bajnokság, több játékosnak lejárt a szerzõdése, és lassan meg kell fogalmazni az új célkitûzést. Dobány Lajos, a futball kft. ügyvezetõje - dr. Ipkovich György polgármesterrel egyetértésben - kijelölte a meglehetõsen merész célt.
- Tavaly nyáron a kiesés után új szakmai stábbal, új kerettel vágtunk neki a szezonnak - fogalmazott Dobány Lajos ügyvezetõ. - Kijelöltük a feladatot az elsõ nyolcban kellett végeznie a csapatnak, ez a hatodik helyben realizálódott is. Ezt az eredményt azonban a szurkolók nem fogadták el. Tudomásul kell vennünk, hogy a közvélemény többsége nem a csapatot, hanem a sikert szereti. Játszhat itt bármennyi hazai nevelésû futballista, ez senkit nem érdekel, csakis az NB I. A lényeg tehát, hogy a tulajdonossal egyetértésben kijelentjük a 2006/2007-es szezonban a feljutásért küzd a Haladás.

- A mostani csapattal ez nehezen elképzelhetõ.
- Természetesen a keretre ráfér az erõsítés, szükségünk van egy-egy kapusra, védõre és csatárra, valamit két középpályásra. Már tárgyalunk a kiszemeltekkel. A legfontosabb azonban, hogy a lejáró szer-zõdésû meghatározó futballistáink maradjanak. Rajos, Schimmer, Rózsa és Nagy Gábor már alá is írták új szerzõdésüket, és várhatóan Mihalecz, valamint Baráth is így tesz. Balassa, Guzmics, Manganelli, Subicz, Andorka, Borsi és Kutasi élõ szerzõdéssel rendelkezik. Próbálunk szombathelyi kötõdésû focistákat igazolni, de nem kizárólag ezt a kritériumot tartjuk szem elõtt. A szakmai stábnak, valamint a lejáró szerzõdésû focistáknak egyaránt június 30-áig érvényes a kontraktusuk, az õ sorsukról majd ezt követõen döntünk. Még a bajnokság vége elõtt megjelent Szombathelyen a Selymes Tibor nevével fémjelzett befektetõi csoport, melyrõl utólag kiderült, hogy hiteltelen, ugyanis nem volt pénz az ajánlatuk mögött. Sajnos õk lenyilatkozták, hogy a játékosok zömét szélnek kell ereszteni, ebben a közegben nem volt egyszerû dolga sem az edzõknek a pályán, sem nekem a tárgyalóasztalnál.

- Lesz elegendõ - az eddigieknél lényegesen több - pénz a merészebb tervek megvalósításához?
- A város továbbra is évi 40 millió forintot ad. A klubvezetés ugyancsak 40 milliót szedett össze a tavalyi sze- zonban, reméljük ennyi idén is összejön. Dr. Ipkovich György ígéretet tett arra, hogy az élvonal érdekében megpróbálja támogatásra bírni a város, a megye gazdasági szereplõit is. További 10 millió forint körüli összeggel támogat minket a Séllei Árpád építési vállalkozó nevéhez köthetõ marketing kft. Kidolgoztunk egy premizálási rendszert, ami ösztönzõleg hathat a játékosok teljesítményére, ugyanakkor büntetni is lehet vele. Elkészült a házirendünk, amely labdarúgóhoz méltó életvitelt köve-tel meg a fiúktól a civil életben és a pályán is. Most minden erõnkkel azon vagyunk, hogy biztosítsuk a szükséges feltételeket.
- Magam is a Selymes-féle csoporthoz csatlakozva kívántam segíteni a Haladáson, a különbség csupán annyi, hogy én maradtam is a csapat mellett - tudtuk meg Séllei Árpádtól. - Társammal, Buti Róberttal közösen ötmillió forintos törzstõkével ötszázalékos tulajdonrészt vásároltunk a futball kft.-bõl, és alakítottunk egy marketing kft.-t, amely kizárólag azért jött létre, hogy pénzt gyûjtsön a Haladásnak. Mi finanszírozzuk többek között a premizálási programot, de szerepet vállalunk az öltözõk felújításában, felszerelést, vitaminokat vásárolunk a fiúknak. Próbálunk kialakítani egy szponzori kört, egyelõre jól haladnak a dolgok. Csalódott lennék, ha 10-12 millió forinttal nem tudnánk támogatni a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!