Foci

2009.01.31. 03:29

Király: Leverkusen

<b>Leverkusen, Burnley</b> (tg) - <em>Király Gábor</em> a Bundesligában ötödik helyen álló Bayer 04 Leverkusenbe igazolt. A 70-szeres válogatott kapus féléves szerződést kötött a német klubbal.

Tóth Gábor

Az angol második vonalban szereplő Burnley gárdájában - takarékossági szempontok miatt - lelátóra szorult kapus iránt az elmúlt hetekben több klub is érdeklődött. A hírek angol és skót csapatokról szóltak, ám Király Gábor végül Németország, a Bundesliga mellett döntött. Király csütörtökön reggel elutazott Leverkusenbe, pénteken délelőtt pedig aláírta Rudi Völler klubigazgatóval a szezon végéig szóló szerződését.

- Rudi Völler elmondta, hogy a német válogatott René Adler mögé szeretnének egy rutinos kapust szerződtetni, aki egyben segíti Adler munkáját és fejlődését - tudtuk meg Király Gábortól. - Az edző, Bruno Labbadia sem titkolta, hogy az eddigi második számú kapus súlyos sérülést szenvedett, és várhatóan csak májusban tér vissza a pályára. Addig viszont szeretne egy megbízható kapust szerződtetni, aki mindenben partnere a csapat egyik sztárjának, Adlernek. Örülök a megállapodásnak, bölcs döntés volt, hogy nem fogadtam el a Burnley edzőjének azt az ajánlatát, hogy kölcsönadnak egy angol harmadik ligás kiesőjelölt csapatnak. Jó érzés visszatérni a Bundesligába.

- Az elmúlt fél évben feltöltődtem, 32 évesen a legjobb kapuskorban vagyok, készen állok az új kihívásokra - folytatta Király Gábor. - A jövőben mindenképpen szeretnék első számú kapussá előlépni - akár a Bundesligában. Az biztos, hogy a következő időszakban ismét jobban szem előtt leszek. Bár az is igaz, hogy a következő néhány hónap nem lesz egyszerű, hiszen a család a gyerekek iskoláztatása miatt egyelőre Angliában marad. A Burnley egyébként kölcsönadott a Leverkusennek, de a nyáron lejár a szerződésem az angol klubnál, attól kezdve magam döntök a pályafutásomról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!