Foci

2009.02.24. 03:29

Keddi Haladás-meccs: újból halasztva

<b>Szombathely</b>- Nem játszik ma a Haladás az ETO ellen, mivel a győri pálya használhatatlan. A zöld-fehérek pénteken, hazai pályán, a Fehérvár ellen kezdik az NB I-es focibajnokság tavaszi idényét.

Tóth Gábor

A lényeg azonban az, hogy lassan Szombathelyen is véget ér a hosszúra nyúlt téli szünet, folytatódik az NB I-es labdarúgó-bajnokság. A tabella negyedik helyén tanyázó Haladásnál nem volt túl nagy forgalom a holtidényben. A rutinos Kaj András és a saját nevelésű Csutak Ádám személyében két játékos távozott a télen. Új futballistát nem igazolt a klub, viszont három utánpótláskorú játé-kos - Kovács István, Rácz Ferenc, Skriba Máté - profi szerződést kapott.

- A felkészülési időszakban az eltervezett munka 90 százalékát elvégeztük, a fiúk becsülettel dolgoztak, készen állunk a rajtra - fogalmazott Csertői Aurél, a Haladás 43 esztendős trénere. - Edzőtáborozhattunk Törökországban, és használhattuk az akadémia műfüves pályáját. Az egyetlen gondom az, hogy a mostoha időjárási kö-rülmények miatt nem sokat edzhettünk itthon normális füves pályán. A fiúk még csak egy-két hete szokják a füvet. Persze sérülések, betegségek nehezítették a dolgomat, de egy edzőnek az ilyen problémákat meg kell oldania - nagy a keret, mindenkit lehet pótolni. Egyébként a kulcsemberek közül Schimmer és Kenesei még bajlódik kisebb sérüléssel, és Kuttor is csupán egy hete állt edzésbe.

- A Haladás nem akart vagy nem tudott erősíteni, igazolni a télen?

- Minden csapatra ráfér az erősítés, négy válogatott futballistát én is elfogadtam volna. Ám van egy költségvetésünk, ami határt szab a lehetőségeinknek - nem szórhatjuk a pénzt. Szétnéztünk a játékospiacon, de elfogadható áron nem találtunk olyan focistát, aki valóban erősítést jelentett volna. Ráadásul nagyon sok fiatal, saját nevelésű játékosunk van a keretben, a legjobbaknak pedig szeretnénk egyre több lehetőséget adni.

- Mire lehet képes a Haladás? A szurkolók éremben reménykednek.

- Reálisan szemlélve az erőviszonyokat az is nagy dolog lenne, ha megtartanánk a jelenlegi pozíciónkat. Azzal a céllal futottunk neki a szezonnak, hogy stabil középcsapattá váljunk. Hivatalosan pedig nem módosítottunk a célkitűzésen. Persze sűrű a mezőny, sok a hasonló képességű csapat, bármi megtörténhet. Én is bízom a jó szereplésben, de jósolgatni nem szoktam, mindig csak az előttünk álló meccsre koncentrálok. Ha igazán emlékezetes szezont akarunk produkálni, akkor az őszi formánkhoz képest sok mindenben javulnunk kell. Igaz például, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt a mezőnyben, de ha még kevesebbet kaptunk volna, akkor jó pár ponttal többet gyűjtöttünk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!