Foci

2009.05.07. 02:28

Előnyt szerzett a Viktória FC a Magyar Kupában

Budapest - Az MTK-nál vendégeskedett tegnap a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén a Viktória női labdarúgócsapata. A vasiak 2:1-re nyertek, előnyből várhatják a visszavágót.

Tóth Gábor

MTK-Viktória FC 1:2 (0:0). - Budapest, 100 néző, női labdarúgó-mérkőzés, Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés, vezette: Mocsári.

MTK: Szőcs - Szabó I., Vadas, GÁL, Vesszős - Jakabfi, Runda, MÉRI, Sumi - Nagy Á., SZABÓ ZS. Edző: Turtóczky Sándor.

Viktória: SZVORDA - Kovács E., Horváth N., TÁLOSI, Marsai - MEGYERI, RÁCZ, Várkonyi - Szarvas, SZUH, Tóth G. Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Méri a 47., illetve Szuh az 55. és a 85. percben.

Sárga lap: Megyeri az 52. percben.

47. perc: Méri cselezte be magát a vasiak tizenhatosára, ügyesen játszotta magát tisztára, és Szvorda mellett közelről a kapuba gurított (1:0).

55. perc: Rácz labdávájal Szuh lépett ki a hazai védők közül, kapura tört, majd öt méterről az MTK hálójába gurított (1:1).Szuh cselezte be magát a hazai büntetőterületre balról, az alapvonalon, mindenki beadásra számított, ám Szuh szemfülesen, a kimozduló kapus mellett a rövid sarokba rúgta a labdát (1:2).Az első félidőben az MTK futballozott mezőnyfölényben. Többet birtokolta a labdát, és több nagy helyzetet kialakított - ám a lehetőségek sorra kimaradtak. Fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, sőt, az egyenlítő gól után a Viktória átvette az irányítást. A hajrában már egyre többet pattogott a labba az MTK kapuja előtt, így nem volt meglepetés a vasiak újjabb, győzelmet jelentő gólja. Második félidei teljesítménye alapján megérdemelten nyert a Viktória.

85. perc:

Markó Edina: - Csak egy csatát nyertünk az MTK ellen, a háború még nem dőlt el. Szombaton fontos bajnokit játszunk a fővárosiakkal, aztán jön a kupavisszavágó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!