Foci

2009.07.27. 06:01

Arsene Wenger: a szombathelyi meccs fontos állomása a felkészülésünknek

Szombathely - A Haladás NB I-es labdarúgócsapata ma 19 órás kezdéssel a világhírű angol Arsenal együttesét látja vendégül. A felek tavaly nyáron is összecsaptak, akkor 1:1-re végeztek, most következik a visszavágó.

Tóth Gábor

Szombaton délután a világhírű együttes edzője, Arsene Wenger öt perc(!) erejéig fogadta a Rohonci úti vendégjáték részleteire kíváncsi magyar újságírók kérdéseit. Lapunk kérdéseit Gelei József, a Haladás-Arsenal edzőmérkőzést szervező cég munkatársa tolmácsolta a francia trénernek.

- Szép emlékeket őrzök az egy évvel ezelőtti magyarországi vendégjátékunkról, ezt talán az is bizonyítja, hogy visszatérünk Szombathelyre - fogalmazott Arsene Wenger. - Tavaly nyáron egy masszív, jó csapat ellen léphettünk pályára.

Az akkor mutatott teljesítménye alapján engem nem lepett meg, hogy a Haladás a 2008/2009-es szezont előkelő helyen zárta a magyar bajnokságban. Az idén viszont mi erősebb csapattal megyünk Szombathelyre. Egy éve például Rosicky, Van Persie, Arshevin vagy éppen Fabregas nem szerepelt a Haladás ellen - most viszont pályára lépnek majd. Győzni akarunk, hiszen a szombathelyi meccs fontos állomása a felkészülésünknek.

Az 1886-ban alapított Arsenal Anglia egyik legpatinásabb együttese: 13 bajnoki elsőséggel dicsekedhet (utoljára a 2003/2004-es szezonban zárt a Premier League élén a klub), a FA Kupát pedig tízszer nyerte meg. Az európai porondon már szerényebb eredményeket tud felmutatni az Arsenal, de azért egy KEK-elsőség (1994, Parma 1:0) és egy UEFA Kupa-diadal (1970, Anderlecht 4:3) összejött. Érdemes elidőzni egy kicsit a csapat trénerénél: Arsene Wenger 1996-óta irányítja a szakmai munkát Londonban. Az 59 éves edző két rekordot is tart: trófeák tekintetében ő a klub legsikeresebb trénere, illetve ő ül leghosszabb ideje a kispadon.

A szervezők tájákoztatása szerint eddig több mint 5000 belépőjegy talált gazdára a mai meccsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!