Foci

2009.07.03. 02:29

Egygólos Haladás-előny az Európa Ligában

Szombathely - Kenesei Krisztián klasszisa döntött, így a Szombathelyi Haladás 1:0-ra legyőzte a kazah Irtis Pavlodart az Európa-liga selejtezőjének első felvonásán.

Balla Emőke

18. perc: Ivanov 20 méteres szabadrúgást alig csavart a bal felső sarok fölé.

20. perc: Molnár a félpályánál szerzett labdát, Keneseihez játszott, majd remekül mozgott üresbe, ám a visszakapott labdát 12 méterről a bal kapufa mellé lőtte.

29. perc: Malcev iramodott meg a jobb oldalon, betört a 16-oson belülre, majd egy visszacsel után 12 méterről kapura lőtt, de Rózsa biztosan védett.

46. perc: Tóth Péter 18 méterről lőtt a léc fölé.

65. perc: Rajos ügyes csellel betört a 16-oson belülre, de beadni nem tudta a labdát, mert Kolomic rácsúszott. A bíró azonban büntető helyett műesésért sárgát adott a középpályásnak.

79. perc: Kenesei 28 méterről mesterien csavart a bal felső sarokba (1:0).

92. perc: Rajos ívelt a védők mögé, a labdára Csernisovot megkerülve Skriba csapott le, mire a védő lerántotta a 16-oson belül - a bíró továbbot intett.

A védekezőnek tűnő, 1-4-5-1-es felállása ellenére nem álltak be bekkelni a kazahok, így eleinte a két 16-os között gyűrték egymást a csapatok. A hazaiak játéka kicsit idegesnek tűnt, így a passzaikba sok hiba csúszott, ráadásul a felázott talaj is nehézséget okozott - igaz, a vendégeknek is. A zöld-fehérek az első negyedóra után lassan mezőnyfölénybe kerültek, de egy lövésen - és utána két veszélyesebb szögleten kívül - nem tudtak igazi gólhelyzetet kialakítani, miközben Malcev lövésénél Rózsának azért résen kellett lennie. Összességében a bátrabb támadójáték hiányzott a hazaiaktól az első félidőben, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Rihardnak védenie nem kellett, csak néhány beadást bokszolt el kapuja előteréből.

A szünet után sem történt lényegi változás a játék képében. A Haladás támadgatott, az Irtis viszont egyértelműen kontrákra rendezkedett be. Csertői Aurél csapata tétlenségét cserével próbálta megtörni, de azt is meg kell jegyezni, hogy Maikel nem tudta pótolni a szerdán távozott Sipos Norbertet. Aztán a tizenegyes-gyanús eset borzolta a nézők idegeit, mert a bíró sípja néma maradt. Kenesei azonban hozta klasszisát, az egész meccsen sokat birkózott a védőkkel, majd a kínálkozó lehetőséget mesterien váltotta gólra. Ezután a kazahok erőtlen támadásait könnyen verte vissza a szombathelyi védelem, de ami nagyon bosszantó, újabb 11-esnél maradt néma a bíró sípja.

A küzdelmes meccsen a Haladás megérdemelten győzött, mert többet tett a sikerért. Ráadásul kapott gól nélkül nyert, ami a jövő csütörtöki visszavágóra bizakodásra adhat okot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!