Foci

2009.07.15. 06:09

Európa Liga: elutazott Svédországba a Haladás

Szombathely - Elutazott Svédországba, Boras városába a Haladás labdarúgócsapata. Ma még ismerkedik a környezettel a Csertői-legénység, holnap azonban már kőkemény meccs vár rá. A csütörtöki mérkőzésről élő, online tudósítással jelentkezünk.

Tóth Gábor

Ennek megfelelően már ma, szerdán útra kel, így egy éjszakát tölt Svédországban a szombathelyi delegáció. A csapatot szállító különgép 13.30-kor, Pozsonyból emelkedik a levegőbe, és 15.40 körül Landvetter városában landol.

Onnan egy rövid buszos utazás után 16.30-kor már el is lehet foglalni a szállást Borasban, a First Hotel Grand épületében. Este, a 19 órakor - a csütörtöki mérkőzés időpontjában - Csertői Aurél már edzést vezényel a tanítványainak. Nem is árt megismerkedni a pályával, a körülményekkel, hiszen az Elfsborg stadionjában műfüvön játszanak majd a felek.

A meccsig még vannak megoldásra váró problémák bőven. Az Üzbegisztánba szerződött Vörös Péterre már nem számíthat Csertői Aurél, mint ahogyan kézműtétje után lábadozó gólgyárosra, Kenesei Krisztiánra sem. Sőt, Rajos Gábor is kihagyja a meccset. A Haladás saját nevelésű, 25 esztendős középpályásának begyulladt a mandulája, és be is lázasodott. Talán enyhíti Csertő mester gondjait, hogy már számíthat a két friss szerzemény, Nagy Gábor és Lattenstein Norbert játékára.

- Nem tagadom, egy kicsit izgatott vagyok - fogalmazott Nagy Gábor, a Haladás régi-új játékosa. - Sajnos eddig alig egy-két közös edzésen vettem részt a csapattal, de azért remélem, hogy Csertői Aurél már szán nekem némi szerepet a Svédországban. Szerencsésebb lett volna talán egy-két edzőmeccsel beilleszkednem, de így hozta a sors, egyből a mélyvízbe kerülök, elképzelhető, hogy egy Európa Liga meccsen húzom újra magamra a Haladás mezét.

Még az NB II-ben dolgoztam együtt Csertői mesterrel - valószínűleg most is a középpálya egyik szélén lesz majd tennivalóm. Várom már a meccset, de tudom, hogy a távozók, a sérültek miatt kicsit felforgatott csapattal lépünk pályára. Ám azt megígérhetem, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, szeretnénk olyan eredményt elérni, ami felcsillantja a továbbjutás lehetőségét.

Az utazó keret: Rózsa, Gőcze, Szép (kapusok), Schimmer, Csontos, Lengyel, Guzmics, Devecseri, Tóth P., Kuttor, Molnár, Iszlai, Irhás, Lattenstein, Oross, Nagy G., Rácz, Maikel, Simon A., Ugrai, Skriba.Vörös már távozott, Kenesei sérült, Rajos pedig betegLapunk munkatársai elkísérik a Haladás labdarúgóit Svédországba.

Internetes oldalunkon (www.vasnepe.hu) igyekszünk friss hírekkel, képgalériákkal kiszolgálni az olvasókat, de csütörtöki és pénteki lapszámunk is színes helyszíni beszámolókkal jelenik meg. A csütörtöki mérkőzéstől élő online tudósítással jelentkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!