Foci

2009.07.10. 02:29

Haladás: vereség és továbbbjutás Kazahsztanban

Karaganda - Továbbjutott az Európa Ligában a Haladás focicsapata. Bár 2:1-re kikaptak a kazah Pavlodar vendégeként, ám 2:2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal továbbléptek.

Tóth Gábor

19. perc: Balról, középről érkezett egy kazah felívelés, a labda átszállt a szombathelyi védők fölött, jobbról érkezett Jurin, lekezelte a labdát, majd nyolc méterről kilőtte Rózsa kapujának jobb alsó sarkát (1:0).

23. perc: Kenesei végzett el szabadrúgást jobbról, 23 méterről. Az erősen élesen meglőtt labda az ötösön belül megpattant a földön, és a nagy kavarodásban a kapu hosszú oldalába vágódott (1:1).

34. perc: Ismét egy felívelés okozott gondot. A balról érkező labda furcsán megpattant egy buckán, éppen Jurin elé került, aki közelről lőtt Rózsa kapujába (2:1).

A Szombathelyen 1:0-s hátrányt összeszedő kazah csapat kezdte aktívabban a mérkőzést. A játék gyorsan áttevődött a Haladás térfelére, jobbról és balról is sorozatban érkeztek a beívelések. A percek teltek, és már úgy tűnt, hogy a Haladás átvészeli a kritikus időszakot, amikor egy védelmi rövidzárlatot góllal büntetett a Pavlodar.  Ám a hazaiak még ki sem örülhették magukat, amikor Kenesei - talán kissé szerencsés góllal - kiegyenlített. A nagy adok-kapok folytatódott, ekkor már mindkét kapu előtt adódott helyzet, de végül a kazah csapat vonulhatott előnnyel pihenőre - ugyancsak szerencsés góllal. Fordulás után szervezettebb Haladás lépett pályára. Jóval stabilabban védekezett a zöld-fehér gárda, a kazahok igyekezete mindössze távoli lövésekben, beívelésekben nyilvánult meg. Sőt, a szombathelyiek vezettek néhány veszélyes ellen-támadást, ám a helyzeteiket elpuskázták. Így izgalmas lett a meccs vége, a hajrát nagyon megnyomta az Irtis, de a remekül küzdő vasiak már több gólt nem engedélyeztek a házigazdának, így kicsikarták a továbbjutást.

A Haladás 2:2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal lépett tovább az Európa-liga következő körébe. A szombathelyiek a két meccs alapján megérdemelten jutottak túl kazah ellenfelükön.

A mérkőzés 57. percében megsérült a Haladás gólszerzője, Kenesei Krisztián. A csatár egy becsúszó szerelés után rosszul fogott talajt, az elsődleges diagnózis szerint a bal kezén eltörött - de talán nem mozdult el - a kéztőcsontja. A sérült testrészt begipszelték.

- Elégedett vagyok, hiszen továbbjutott a csapatom - fogalmazott Csertői Aurél a mérkőzés után. - Voltak nehézségeink, a pálya talajával például nagyon nehezen birkóztunk meg. Szerintem megérdemelten jutottunk tovább, a mai meccsen is több helyzetünk volt, mint ellenfelünknek, sajnos csak egyet értékesítettünk. A Pavlodar kizárólag ívelgetésekkel próbált zavarba hozni minket. A fiúk erővel is jól bírták, szerencsére alkalmazkodtak a körülményekhez.

A Haladás az Európa-liga selejtezőjének következő körében a svéd Elfsborg csapatával csap össze. Az első meccset július 16-án Svédországban, a visszavágót 23-án a Rohonci úton rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!