Foci

2009.07.09. 06:05

Továbbjutásra készül a Haladás

Karaganda - A Haladás Kazahsztánban tartózkodó focicsapata ma, helyi idő szerint 19, magyar idő szerint 15 órakor az Irtis Pavlodar vendégeként lép pályára az Európa Liga visszavágóján.

Tóth Gábor

- Ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint a szombathelyi meccs volt - vélekedett Csertői Aurél, a Haladás trénere. - Ellenfelünk a Rohonci úton kizárólag a védekezéssel foglalkozott, egyáltalán nem mutatta meg, hogy mit tud futballozni. Most azonban, hazai pályán, vélhetően egyből nekünk esik, megpróbálja majd mielőbb ledolgozni a hátrányát. Masszív védekezést, szervezett futballt várok csapatomtól. Valamint azt, hogy alakítsunk ki helyzeteket, találjunk a kapuba - remélem, hogy a kitámadó hazaiak hátsó alakzata azért fellazul egy kicsit. Rúgott gól nélkül keserves csata vár ránk.

Arra is felkészültünk, hogy az ellenfelünk durva futballal próbál megfogni minket, remélem, a játékvezetők erre ügyelni fognak. A körülményekkel, a nehézségekkel nem foglalkozom, továbbjutást várok a fiúktól, még nem akarunk elbúcsúzni az európai porondtól!

Mintha a hosszú utazás, az időeltolódás okozta fáradtság, valamint a nagy meleg ( 34-36 fok van most Kazahsztánban) nem lenne elég gond, még egy nehézséggel meg kell küzdeniük a zöld-fehéreknek: a pályával. Mint azt a csapatot elkísérő egyik szurkoló elárulta lapunknak, elég rossz minőségű pályán játszanak majd a csapatok. Több helyütt hiányzik a fű, illetve csomókban nő - az egyenetlen talajjal, a buckákkal is meg kell tehát küzdeni.

A pályán salak is fellelhető, valamint apróbb kavicsokban, kövekben sincs hiány. További probléma, hogy a védelem oszlopa, Kuttor Attila a gyomrával bajlódik. Gyógyszeres kezelést kap, ám egyelőre úgy tűnik, hogy tudja vállalni a játékot. A stadion egyébként 16 ezer néző befogadására alkalmas, de a sporttelepen dolgozók szerint jó ha 5000 drukker összegyűlik majd a mérkőzésre. A szerdai átmozgató edzés után Csertői mester kijelölte a várható kezdőcsapatot: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Molnár, Vörös, Rajos - Oross, Kenesei, Maikel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!