Foci

2009.09.02. 02:29

Súlyos büntetés Csertőinek - a verekedő edzőt december 31-éig eltiltották

Szombathely - Szigorú döntést hozott az MLSZ fegyelmi bizottsága a Haladás-Videoton NB I-es labdarúgó-mérkőzés hajrájában összeverekedő két edző ügyében: Csertői Aurél december 31-éig, Bódog Tamás pedig október 31-éig nem ülhet le a kispadra.

Tóth Gábor

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága tegnap meghozta elsőfokú ítéletét: Csertői Aurél december 31-éig, tehát az egész őszi szezonban, Bódog Tamás pedig október 31-éig nem ülhet le a kispadra. A fegyelmi bizottság az ítélet indoklásában rámutat arra, hogy a két edző sportszerűtlen magatartásával rossz példát mutatott játékosoknak és nézőknek egyaránt. A tévéfelvételek alapján egyébként megállapítást nyert, hogy a konfliktust Bódog Tamás robbantotta ki: átment a Haladás technikai zónájába. A verekedést Csertői Aurél kezdte, akkor, amikor megrúgta a pályaedzőt (és véletlenül a negyedik számú játékvezetőt is). Ezért kapott súlyosabb büntetést a Haladás edzője.

- Hát, elsőre nagyon keménynek, nagyon szigorúnak tűnik a büntetés - sóhajtott letörten a tavaly az év edzőjének választott Csertői Aurél. - Az, hogy ez az ítélet mennyire befolyásol a munkavégzésben, néhány héten belül kiderül. De összeszokott csapatot alkotunk edzőtársaimmal, tudom, hogy számíthatok rájuk. Meg tudjuk oldani azt a problémát, hogy én nem ülhetek le meccselni a kispadra. Hiszen az edzéseken mindent megbeszélhetünk. Igaz viszont, hogy mindenre felkészülni lehetetlen, bármi történhet egy-egy mérkőzésen... Bővebben egyelőre nem szeretnék nyilatkozni. Amint kézhez kapjuk a fegyelmi bizottság ítéletét írásos formában, áttanulmányozzuk, és eldöntjük, hogy van-e értelme fellebbezni.

- Súlyos ítélet született - szögezte le Tóth Miklós, a Haladás klubmenedzsere. - Arról még korai beszélni, hogy fellebbezünk-e. Erről csak akkor döntünk, ha aprólékosan áttanulmányoztuk a fegyelmi bizottság írásos anyagát.

A klubot - Csertői Aurél mellett - dr. Horváth Gábor ügyvéd és dr. Czeglédy Csaba alpolgármester képviselte a fegyelmi tárgyaláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!