Foci

2009.10.03. 02:29

Pápa-Haladás presztízsmeccs

Szombathely - Az NB I-es focibajnokság 10. fordulójában, szombaton, 19 órás kezdéssel a Haladás a remek formában levő Pápánál vendégeskedik.

Tóth Gábor

A Lombard rossz emlékű szombathelyi szerepvállalása óta kiemelt mérkőzésként kezelik a zöld-fehér drukkerek a Haladás és a Pápa összecsapásait. A Lombard még soha nem ünnepelhetett győzelmet a Haladás ellen, idén azonban - bármennyire furcsa is ezt kimondani - a Pápa a találkozó esélyese. A Lombard zsinórban hat győztes mérkőzést tudhat a háta mögött (Újpest 0:3, Győr 1:0, Kecskemét 2:0, Diósgyőr 2:1, Vasas 4:1, Honvéd 1:3). Az eredményesség mellett a gárda szervezettsége is figyelmet érdemel: eddig csupán 7 gólt kapott, a mezőnyben - az ETO-val egyetemben - a legkevesebbet. A Pápa egyébként a tabella második helyéről várja a presztízsmeccset, míg a Haladás a kiesőzónából próbál menekülni.

- Egy lendületben levő, minden bizonnyal önbizalomtól duzzadó Pápa vár ránk - kezdte az esélylatolgatást Róth Antal, a Haladás trénere. - Mi is gyűjtögettünk pontokat az elmúlt meccseken, de azt azért nem mondanám, hogy megoldottuk volna a problémáinkat. Minden egyes pontra égetően nagy szükségünk van, ezért Pápán is küzdeni, hajtani fogunk - szeretnénk felborítani a papírformát. Azon leszünk, hogy a két csapat között csökkentsük a különbséget a tabellán. Ám ahhoz, hogy ponttal, pontokkal térjünk haza Pápáról, szervezettebb csapatjátékra és az eddiginél több jó egyéni teljesítményre lesz szükség. Sajnos az amúgy is hosszú sérültlistánk tovább bővült, elképzelhető, hogy a hátával bajlódó Tóth Péterre nem számíthatok. Nagy Gábor pedig eltiltott. A várható kezdőcsapat: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Csontos (Tóth P.) - Lattenstein, Rajos, Molnár, Skriba - Oross, Simon A.

A Haladás-szurkolók 17 órakor indulnak Pápára a Tesco-parkolóból. A konvojhoz lehet csatlakozni, belépőjegyek még vannak. A mérkőzésről a www. vasnepe.hu honlapon online-tudósítás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!