Foci

2009.11.14. 07:28

Belgium a focisták ellenfele

Barátságos mérkőzést játszik ma 20.45-kor Gentben, Belgium vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott. A meccset a Duna Tv és a Sport Tv is közvetíti.

Tóth Gábor

Két csalódott csapat meccsel egymással, hiszen egyik gárda sem jutott ki Dél-Afrikába, a 2010-es világbajnokságra. A vb-selejtezőkön Belgium hozzánk hasonlóan a negyedik helyen végzett csoportjában, Spanyolország, Bosznia és Törökország mögött (3 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség). Érdekesség, hogy Belgium jelenleg a 68. helyen áll a FIFA legfrissebb világranglistáján, míg a mieink az 50. pozíciót foglalják el. A papírforma tehát magyar győzelmet ígér... Erwin Koeman válogatottja meglehetősen felforgatott összeállításban lép pályára Gentben, hiszen sérülések, betegségek miatt Dárdai, Huszti, Gaál, Kabát, Farkas Balázs hiányzik. A sok maródi miatt Tőzsér Dániel és Sándor György is meghívót kapott. Belgium futballja egyébként nem most éli a fénykorát. A közelmúltban edzőt is váltottak a válogatott élén: október óta a korábban a Zenit Szentpétervárral sikert sikerre halmozó holland Dick Advocat a szövetségi kapitány. Mindenesetre a belga válogatott olyan futballistákat vonultat fel, mint Daniel van Buyten (Bayern München), Vincent Kompany (Manchester City), Thomas Vermaelen (Arsenal), vagy éppen Marouane Fellaini (Everton). A mérkőzésnek különösebb tétje nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!