Foci

2010.03.10. 11:04

Alacsonyan szállnak az MLSZ-főtikárok: Bordás is lemondott

Szerdán Bordás György bejelentette, hogy lemond főtitkári posztjáról a Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ), melynek a tisztújító közgyűlés előkészítésével megbízott bizottsága egyelőre nem nevezett meg jelöltet az elnöki posztra.

MTI

Bordás György tavaly augusztusban lett az MLSZ főtitkára, s most jelezte, hogy április 15-ig kívánja ellátni eddigi feladatát. Ő volt egyébként a nyolcadik, aki betöltötte ezt a tisztséget a szövetségben a februárban lemondott Kisteleki István négyéves elnöksége alatt.

A február végén leköszönt elnök helyére még nincs jelölt, sőt, mint arról az MTI megbízható forrásból értesült, az öttagú előkészítő bizottság mindössze egy ülést tartott eddig, s azon még azt a szempontrendszert sem alakították ki a tagok, mely alapján sor kerülhet az utódlás megoldására, a jelöltek kiválasztására.

A bizottság szerdán ugyanakkor egy fővel megfogyatkozott, miután George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa lemondott tagságáról, mivel alapvető elképzelései nem egyeztek meg a bizottságot vezető Helmeczy Lászlóéval.

Az MLSZ tisztújító közgyűlésére várhatóan májusban kerülhet sor, ám könnyen elképzelhető, hogy két közgyűlésre lesz szükség, mert ha a helyzet úgy kívánja, a tisztújítás előtt alapszabály-módosítást kell végrehajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!