Foci

2010.07.12. 09:45

Foci vb,2010: Spanyol öröm, holland kudarc - nyilatkozatok

A spanyol labdarúgó-válogatott tagjai valamennyien a frissen kiharcolt világbajnoki diadalt ízlelgették a hollandok felett aratott vasárnapi győzelmet követően Johannesburgban. A holland játékosok csalódottan, összetörten nyilatkoztak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A játékosok könnyek között, eufórikus állapotban nyilatkoztak.

David Villa:
"El vagyok ragadtatva, büszke vagyok és örülök annak, hogy a szüleim 1981-ben hoztak össze engem, s így ehhez a csodálatos generációhoz tartozhatok - lelkendezett a dél-afrikai torna egyik legeredményesebb góllövője. - Az egész országnak ízlelgetnie kell ezt a sikert. Végre el lehet felejteni minden viszontagságot, amely a spanyolokat érte a világbajnokságok történetében. Most azokra a generációkra is gondolok, amelyek ugyanannyit dolgoztak, mint mi, mégsem jártak sikerrel, szenvedtek és sírtak. Nekem és sok spanyol számára ez életünk legszebb pillanata. Ha egyvalamire igazán büszkék lehetünk, az az, hogy mi sohasem változtattunk a játékstílusunkon, bárkivel kerültünk is szembe, nem úgy, mint ellenfeleink, amikor velünk találkoztak. Szoros mérkőzéseket játszottunk, de végig ragaszkodtunk a saját játékstílusunkhoz, főleg emiatt érdemeltük meg a világbajnoki címet."

Iker Casillas:
"Szenzációs! Történelmi pillanat ez Spanyolország számára. Még nem is fogtuk fel, mit értünk el. Az biztos, hogy erre vágytunk gyerekkorunk óta - fogalmazott a csapatkapitány. - Ez a diadal sokkal megindítóbb, mint az Európa-bajnoki győzelmünk volt!" - tette hozzá a kapus, aki megkönnyezte a világbajnoki győzelmet.
   
Sergio Ramos:
"Történelmi pillanat a mostani, ki kell élvezni. Az ünneplés még csak most kezdődik. Hétfőn megyünk a Colónra és a Cibelesre (madridi terek), hogy találkozzunk a szurkolókkal. Nincs nagyobb elégtétel az életben, mint magasba emelni a világbajnoki trófeát."

Xabi Alonso:
"Euforikus hangulatban vagyok, kizárólag pozitív dolgokat érzékelek. Csak az számít, hogy a döntőket megnyerje az ember. Ez most nehéz volt, de sikerült" - nyilatkozott a középpályás.

A világbajnoki döntőt a spanyolokkal szemben hosszabbításban 1-0-ra elvesztő hollandok nehezen dolgozták fel a vereséget, a futballisták többsége azt emelte ki nyilatkozatában, hogy karnyújtásnyira voltak a vb-győzelemtől, emiatt különösen fáj nekik a kudarc.

Joris Mathijsen:
"Nagyon bánt, hogy nem sikerült. Olyan közel voltunk hozzá. Ha világbajnokok akarunk lenni, értékesíteni kell a helyzeteinket." - mondta könnyeivel küszködve a védő.
   
Arjen Robben:
"Az elsőnél nem lőttem el igazán jól a labdát. A másodiknál kibillentettek az egyensúlyomból. Szervezettek voltunk, de kikaptunk. Ilyen a futball."
   
Wesley Sneijder:
"Megvoltak a lehetőségeink, kár, hogy nem jöttek be." - kesergett a legeredményesebbek csoportjába tartozó, ötgólos játékos, aki a mérkőzés után percekig magába roskadva, sírva ült a gyepen. - "Szomorúak vagyunk, mert olyan közel álltunk a diadalhoz. Egyelőre nem tudunk a jövőre gondolni, mert még éppen hogy csak elvesztettük a döntőt. Ezzel együtt büszkének kell lennünk, hihetetlen vb-t produkáltunk. Ünnepelni fogunk a szurkolóinkkal. Úgy vélem, jobb csapattól kaptunk ki."    
   
Dirk Kuyt:
"Ez annyira kiábrándító. Csalódottak és dühösek vagyunk. Soha nem szabad másokat vádolnunk, mert mindenki a saját teljesítményéért felel, ezzel együtt úgy gondolom, hogy a bíró egy kicsit inkább a spanyoloknak kedvezett. Végül ez a világbajnoki győzelmünkbe került."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!