Foci

2011.01.21. 03:27

Dobány Lajos lett az MLSZ Vas megyei területi igazgatója

A Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) kinevezték a szervezet területi igazgatóit. Vas megyében Dobány Lajos nyerte el a megbízatást.

Vas Népe

Az MLSZ közgyűlése tavaly június 14-én módosította az alapszabályt, amely szerint az MLSZ területi feladatait 2011. január 1-jétől a szövetségen belül kialakított, területi (megyei, budapesti) igazgatóságok végzik. Ezek irányítását - vezető beosztású munkavállalóként - a területi igazgatók látják el. A meghirdetett húsz területi igazgatói pozícióra több mint négyszeres volt a túljelentkezés, összesen 84 pályázat érkezett. Azokban a megyékben, ahol a pályázat eredménytelennek bizonyult, a kiválasztási folyamat újraindult, de a fennmaradó hat megyében is hamarosan döntés születik az igazgatók személyéről. A napokban egyelőre 14 megye irányítói vehették át a Csányi Sándor elnök által aláírt kinevezési okmányokat.

Az MLSZ beszámolója szerint az első igazgatói értekezletre még múlt pénteken került sor.

Vas megyében négyen pályáztak a területi igazgatói posztra: Dobány Lajos, Gerencsér Tibor, Illés Zoltán, Varga Zoltán. Dobány jelenleg a Haladás gazdasági igazgatója - előtte a zöld-fehér klub ügyvezetője volt. Gerencsér Tibor a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség főtitkáraként szállt ringbe  - a szervezet teljes vezetését tavasszal választották újra. Illés Zoltán játékosügynökként dolgozik, míg Varga Zoltán kapusként lehet ismerős a vasiaknak: védett a Haladásban, a ZTE-ben és a Győrben. 

A pályázati eljárás során figyelembe vették a megyei szövetség vezetésének a véleményét is, arról nincsenek pontos és megbízható információink, hogy kit támogatott a testület. Úgy tudjuk, helyi politikai szinten is téma volt választás (ami jelen helyzetben nem meglepő), többek között azért, mert a tavaszi voksoláson a baloldal meghatározó személyisége is jelöltetni kívánta magát, végül azonban nem sikerült összegyűjteni az elnökjelöltséghez szükséges ajánlásokat, pedig komoly erők mozdultak meg a háttérben. Értesüléseink szerint most is jelentős lobbizás történt - ezúttal a másik oldalról, ám ennek hatásfoka az eredmény tükrében erősen kérdőjeles.

 Az MLSZ illetékes bizottsága végül a Szombathelyi Haladás gazdasági vezetőjének, Dobány Lajosnak a pályázatát fogadta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!