Foci

2011.03.26. 18:04

U17-es Eb-selejtező: győzelem Izland ellen

Az U17-es Európa-bajnoki selejtezőben jó játékkal szerezte meg első győzelmét a magyar fiú labdarúgó-válogatott, így még van esélye a továbbjutásra.

Vastag Nándor

Magyarország – Izland 2-0 (1-0)
Bük, 400 néző, U17-es fiú labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, 2. csoportmérkőzés, vezette: Bindels (luxemburgi).

Magyarország: Banai – Zámbó, Szilvási, ZSIRAI, Eperjesi – PINTÉR, Farkas – Prosser (Karacs, 66.), Lőrinczy (Kelemen, 75.), SZÉCSI – Nowothny (Szenes, 68.). Szövetségi edző: Bene Ferenc.
Izland: Magnússon – Jafetsson, Kristinsson, Hermannsson, Nganpanya – ÓMARSSON, Sigurjónsson – Adalgeirsson (Jónsson, 72.), Jóhansson (Atlason, 64.), Vilhjálmsson – Fridthjófsson (Pálsson, 64.). Szövetségi edző: Gunnar Gudmundsson.

Gólszerző: Nowothny a 40., Szécsi a 42. percben.
Sárga lap: Zámbó a 32., illetve Atlason a 80. percben.

A májusi Európa-bajnoki szereplésről döntő csoportkör első fordulójában a magyarok 2-1-re kikaptak az oroszoktól, az izlandiak 0-0-t játszottak a románokkal. Bene Ferenc tanítványainak így létfontosságú volt a győzelem, és ennek szellemében kezdték az Izland elleni mérkőzést. A válogatott irányította a játékot, több lövéssel riogatta Magnússont, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani. A szünethez közeledve azonban felgyorsultak az események. Előbb a Ómarsson közeli lövését védte Banai, majd az ellenfél kapuja előtt Nowothny és Szécsi alakított ki veszélyes lehetőségeket. A duó erőfeszítéseit a 40. percben koronázta siker: Szécsi hozta fel a labdát, a 16-osnál a jobbösszekötő helyén kilépő Nowothnyhoz passzolt, aki kiszorított helyzetből egy izlandi védő segítségével a kapu közepébe gurított (1-0). A fordulás után tovább nőtt a hazai előny, Szécsi 18 méterről lőtt a kapu bal oldalába (2-0). A folytatásban bátrabban kezdtek játszani a vendégek, megélénkült a meccs, de gólveszélyes lehetőségig csak Pintérék jutottak.

A magyar csapat megérdemelten győzött, és maradt esélye a továbbjutásra, mert Románia 2-1-re nyert Oroszország ellen. A keddi zárófordulóban, a Rohonci úton magyar – román, Bükön orosz – izlandi mérkőzés lesz. Mindkét meccs 17 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.

Bene Ferenc: – Az első félidőben kevés párharcot nyertünk meg a középpályán, de a gól megnyugtatott minket. A szünet után nemzetközi szinten jónak számító játékkal felőröltük ellenfelünket.
Gunnar Gudmundsson: – Az első félidőben egész jól teljesítettünk, így csalódást jelentett a szünet előtt kapott gól. Ez volt a fordulópont, utána már nem bírtunk az okosan és támadóan játszó magyarokkal.

A csoport állása: 1. Románia 4 pont, 2. Magyarország (3-2) 3, 3. Oroszország (3-3) 3, 4. Izland 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!