Foci

2012.06.22. 05:31

Érzék, ami kell

Eredetileg a FEMEN nevű ukrán nőjogi szervezet Európa-bajnoki aktivitását terveztem bővebben is kifejteni, de az élet közbeszólt. Ha ugyanis Ukrajna és Eb, akkor a FEMEN fedetlen keblekkel tiltakozó hölgyei sem hiányozhatnak, s ez így logikus.

Kerkai Attila

Ám  ennyit a FEMEN-ről, hiszen az élet közbeszólt. Szegény Kassai Viktor esete alaposan felkavarta a kedélyeket, s ennek kapcsán olvastam egy elemzést, amellyel én is egyetértek. Mégpedig azzal, hogy a játékvezetésben  a mostani feladatmegosztással  a jó értelemben vett ösztönösségnek is kevesebb szerep jut. Amely  nem csak a sípmestereknél, de a játékban is fontos tényező. Nem tanulható érzék, illetve képesség: egyszer csak jön és kész.  Bárki, aki valaha is futballozott  a megmondhatója,   mikor,  melyik pillanat  tűnt el, amikor a kapuba juttatta a labdát. Mindenféle mérlegelés, előre eldöntött mozdulatsor nélkül. Amikor e sorok születnek, még nem lehet  tudni, vajon a  tegnap esti cseh-portugál meccsen kapott-e szerepet az ösztönösség, de hogy az Eb hátralévő részében még találkozunk vele, abban is biztos vagyok.
És hogy kétség se férjen hozzá: a FEMEN-es lányokkal is.

Még több cikk az Eb-ről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!