Foci

2012.11.05. 16:14

Stieber beindult - Segített a táplálkozási szakértő

Fürth - Remek formában futballozik az utóbbi hetekben Stieber Zoltán, a német élvonalbeli Greuther Fürth labdarúgója. Az előző három bajnokin két gólt, egy gólpasszt jegyzett.

Tóth Gábor

Stieber Zoltán már az előző szezonban is a Bundesligában futballozott, ám a Mainz mezében mindössze öt bajnokin lépett pályára. A nyáron a több játéklehetőség reményében klubot váltott, elfogadta az újonc Greuther Fürth ajánlatát. Ám a 24 éves, kétszeres válogatott számára az ősz sem kezdődött túl jól, nem igen fért be ugyanis a kezdőcsapatba. Az utóbbi hetekben viszont változott a helyzet. Az elmúlt hétvégén a 10. fordulót rendezték a Bundesligában, és Stieber már öt bajnokinál jár. Ráadásul igyekszik meghálálni a bizalmat, eddig két gólt rúgott, és adott egy gólpasszt.

- A felkészülési szezonban fáradékonynak, lassúnak, levertnek éreztem magam - fogalmazott Stieber Zoltán. - A klubvezetés tanácsára dietetikushoz fordultam. A táplálkozási szakértő aztán kiderítette, hogy több ételt nehezen dolgoz fel a szervezetem. Ennek megfelelően úgy két hónapja gyökeresen megváltoztattam az étrendemet, nem fogyasztok például tejterméket, disznóhúst. Az erőm pedig lassan visszatért, egyre jobb formában érzem magam. És ezt szerencsére a pályán is tudom bizonyítani. Jól döntöttem amikor klubot váltottam. Fürthben akkor is éreztem a bizalmat, amikor beteg voltam. Családias klub a miénk, nekünk van például a legkisebb, 18 ezer fős stadionunk - de mindig telt ház előtt futballozunk. A Fürth most szerepel először a Bundesligában, óriási a lelkesedés a városban. A célunk egyértelmű: el akarjuk kerülni a kiesést. A keret zömét azok a futballisták alkotják, aki feljutottak a másodosztályból. A legtöbb játékosnak nem volt bundesligás múltja. Most kezdünk alkalmazkodni a magasabb szinthez. Itt gyorsabb a tempó, erősebbek az ellenfelek. Nincs annyi gólhelyzeted, mint egy osztállyal lejjebb, ha pedig hátul hibázol, rögtön büntetnek. Ugyanakkor az utóbbi három-négy meccsen bizonyítottuk, hogy helyünk van az első osztályban. Eddig a szerencsével is hadilábon állunk, de lassan talán változik a helyzet. A mezőny nagyon szoros, még nincs veszve semmi. Bízom a csapatban, ha nem így lenne, akkor nem igazoltam volna ide. Amúgy most remekül érzem magam a bőrömben, nagyon várom már a következő meccset. A válogatott bő keretéhez tartozom. A nemzeti csapatnak van egy játékos-megfigyelője, aki Belgiumban él. Ő tartja a kapcsolatot a légiósokkal. Velem is havonta egyszer-kétszer beszél. Jó érzés tudni, hogy nem fejeltettek el a válogatottnál. Mert azért is dolgozok, hogy ismét magamra húzhassam a címeres mezt - zárta Stieber Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!