Foci

2013.12.13. 18:30

Király még marad Münchenben

A másodosztályú német labdarúgó-bajnokságban szereplő 1860 München meghosszabbította a szerződést kapusával, Király Gáborral.

Tóth Gábor

Király Gábor remek teljesítményt nyújt az 1860 München kapujában. A 37 éves, 90-szeres válogatott hálóőrt választották a tavalyi szezon legjobb kapusának a Bundesliga 2-ben, és az ideiben is kiváló formában véd, rendre az ő nevével kezdődik csapata összeállítása. Ezt a teljesítményt ismerte el az 1860 München vezetése a szerződés-hosszabbítással. A klub egyébként már egy hónapja jelezte Királynak, szeretnének hosszabbítani. A kontraktust csütörtökön alá is írták, a 2014 nyarán lejáró megállapodást egy plusz egy évre meghosszabbították.

– Az elmúlt évek bizonyították, hogy Király Gábor pontosan tudja, mi kell a csapatnak, a pályán és a pályán kívül is példamutatóan viselkedik, nem hiába ő lett az elmúlt szezon legjobb kapusa a ligában – fogalmazott Florian Hinterberger, az 1860 München sportigazgatója, aki az oroszlánok kulcsfontosságú játékosának nevezte Király Gábort.

– Nagy megtiszteltetés, hogy 37 évesen az 1860 München elégedett velem, és további két évig a klub szolgálatában maradhatok. Mindez arra ösztönöz, hogy a folytatásban is keményen dolgozzak, hiszen nem a kor számít, hanem a teljesítmény. Amíg elkerülnek a komolyabb sérülések és továbbra is motivált maradok, nem okozhat gondot az előttem álló feladat – nyilatkozta Király Gábor.

Úgy tűnik egyébként, hogy a kezdeti nehézségek után az 1860 München belelendült: a 17 forduló után már a 6. a 18 csapatot felvonultató Bundesliga II. tabelláján, mindössze egy ponttal van lemaradva az osztályozót érő harmadik helytől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!