Foci

2014.01.27. 13:45

Öregfiúk a pályán

Rangos öregfiúktornát nyert a KLSE-Rum Takarék gárdája. Az erőpróba másik szombathelyi csapata, a Luce Innocente harmadik lett.

Tóth Gábor

A pápai tornára négy megyéből kilenc veterán futballistákat felvonultató csapat nevezett. A vasi színeket két szombathelyi társaság, a KLSE-Rum Takarék és Luce Innocente, valamint a Szalafő és a Katafa képviselte.

A Pápán tornagyőztes szombathelyi KLSE-Rum Takarék gárdája. Fotó: Fyrex Bt.

Két csoportot alakítottak ki a szervezők. A délelőtti „ötösfogatból" a Veszprém és a Pápa jutott tovább. A délutáni négyesből a KLSE és a Luce verekedte magát a legjobb négy közé. Mindkét csapat két győzelemmel és egy döntetlennel abszolválta a csoportmeccseket, jobb gólkülönbsége miatt végzett a csoport élén a KLSE – egymás ellen 0-0-t játszottak a felek. Az elődöntőben a KLSE-Rum Takarék 1-0-ra verte a Pápát, míg a másik ágon a Luce 1-0-s vezetés után 3-1-re kikapott a Veszprémtől. A bronzmeccsen aztán a Luce vigasztalódhatott, 3-0-ra legyőzte a Pápát. A döntőben a KLSE biztosan nyert 3-1-re a jó erőt képviselő Veszprém ellen. A győzelem értékét növeli, hogy betegségek miatt a KLSE csupán nyolc fővel (kezdőcsapat plusz két csere), közel 50 év átlagéletkorú csapattal szerepelt. Érdekesség, hogy a KLSE négy tornán (Szombathely, Tapolca, Hévíz, Pápa) vett részt az elmúlt hetekben, mindegyiken döntőt játszott, ezek közül hármat meg is nyert.

A tornagyőztes KLSE-Rum Takarék névsora: Táncsics Péter, Catomio János, Jáger László, Mihók Csaba, Steiner Zsolt, Lengyel Miklós, Maurer Tibor, Palotai Zoltán. A bronzérmes Luce Innocente névsora: Kovács Attila, Sákovics Péter, Panda István, Nagy Tamás, Mikos Tamás, Wagner Zsolt, Rónafalvy Róbert, Szalai László, Horváth Balázs, Ódor János, Tóth György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!