Foci

2014.06.12. 12:45

Foci vb 2014 - Az olimpiai bajnok Szarka Zoltán az európai csapatoknak szurkol

A Haladás korábbi legendás kapusa, az olimpiai bajnok Szarka Zoltán igyekszik minden mérkőzést megnézni.

Tóth Gábor

Szarka Zoltán 1961 és 1980 között 244 mérkőzést játszott a Haladásban. 1968-ban Mexikóban aranyérmet nyert az olimpiai válogatott tagjaként. Ma sem tud elszakadni a futballtól, 71 évesen kapusedzőként igyekszik átadni a tudását a fiataloknak.

– Vártam már a vb-t, igyekszem a lehető legtöbb mérkőzést megnézni – árulta el Szarka Zoltán. – Bár nem a legjobb időpontban vannak a meccsek, ráadásul 1982 óta nem iszom kávét, vagyis nehéz lesz későig fennmaradnom. De talán ha egy kis délutáni sziesztát beiktatok, akkor rá tudok pihenni az estére... Érdekes meccsekre van kilátás, hiszen sok olyan csapat is színre lép Brazíliában, amelyeket néhány éve még nem jegyeztek a világ futballtérképén. Ha a tradicionális nagy csapatok nem figyelnek eléggé, akkor megéghetnek. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a legtöbb pályán a papírforma érvényesül majd. Nagy taktikai újítást nem várok: a csapatok zöme a biztos védekezésre fog alapozni és labdaszerzés után próbál majd gyors támadásokat vezetni. A taktikai érettségnek, az erőnlétnek nagy szerepe lesz. Alapvetően az európai gárdáknak szurkolok, de a dél-amerikai csapatok előnyben vannak, hiszen a klíma, a közeg számukra megszokott. Arra is kíváncsi vagyok, hogy a kimerítő európai klubszezon után mennyire tudják csúcsformába hozni a kulcsjátékosokat.

Foci vb 2014 menetrend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!