Foci

2015.01.20. 15:41

Nagy sikert aratott a városi kispályás foci

Sárvár – Nagy sikert aratott az első alkalommal kiírt, 2014-es városi kispályás labdarúgó-bajnokság. Így természetesen jön a folytatás.

Tóth Gábor

Amint elkészült a műfüves pálya a Szabadidő Szövetség Sárvár Egyesület szinte rögtön életre is hívta a Tar-Csavar-Csapágy kispályás labdarúgó-bajnokságot a fürdővárosban. Az első kiírásra tíz csapat nevezett (az Ölbő lett a bajnok). A tapasztalatokról, a további tervekről kérdeztük a főszervezőt, Pál Lászlót.

– Magam is meglepődtem, hogy rövid időn belül mekkora népszerűségre tett szert a pontvadászatunk – fogalmazott Pál László. – Hétfőnként öt meccset rendeztünk remek körülmények között az új műfüves pályán. Akadt olyan találkozó, amelyen 150-200 drukker, érdeklődő előtt pattogott a labda, természetesen vérbeli futballhangulatban. Talán nem túlzok ha azt mondom, hogy a bajnokság a város sportéletének egyik üde színfoltjaként komoly figyelmet irányított magára. Persze ehez kellett a csapatok is, akik sportszerűen játszották végig a sorozatot, komolyan álltak hozzá a meccsekhez, ennek köszönhetően egyetlen egy mérkőzés sem maradt el. Bíztatónak tűnik a jövő is – tért át az új feladatokra Pál László.

– Az első bajnokságot lejátszó tíz csapat kivétel nélkül jelezte, hogy a 2015-ös kiírásban is részt vesz – ez számunkra, a szervezők számára remek visszajelzés. Sőt négy új csapatunk már most van. Továbbá profik, vagyis megyei I. osztályban, vagy följebb, illetve külföldön játszó labdarúgók is folyamatosan érdeklődnek. Ha lesz elég jelentkező, indítunk egy profi osztályt is. De ha olyan létszám, mondjuk 18-20 csapat jön össze az amatőröknél, akkor ott is meggondoljuk a két csoportot. Egy biztos: az amatőröket nem engedjük össze a profikkal. Eddig, mint mondtam, hétfőnként játszottunk, ha lesz rá igény, lesz elég csapat, akkor a 2015-ös bajnokságban már csütörtökönként is rendezünk meccseket. A versenykiírást hamarosan közzé tesszük. Legkésőbb valamikor március elején szeretnénk elkezdeni a bajnokág tavaszi szezonját. Nagyon örülük, hogy ennyire népszerű a bajnokság, a szervezőtársaim nevében is ígérhetem, azon leszünk, hogy ez a jövőben is így legyen – zárta szavait Pál László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!