Foci

2015.03.30. 18:24

Parádés HVSE: hét Haladás-gól a Veszprémnek

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság 2. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE második félidei parádés játékával 7-2-re leiskolázta a remek erőt képviselő Veszprémet.

Tóth Gábor

A remek szezont futó, dobogóért küzdő Veszprém kezdte jobban a találkozót, és 1-0-s vezetésre tett szert az első félidőben. A hazaiak szenvedtek, sokat hibáztak – igaz, küzdöttek becsülettel. A kőkemény csata fordulás után is folytatódott, de ekkor már a Haladás elképzelései szerint alakultak a dolgok. A házigazda sorra vezette támadásait, szebbnél szebb gólokkal örvendeztette meg szurkolótáborát. A drukkerek láthattak egészpályás gól, betalált a hazai kapus is, de látványos kontra, szemet gyönyörködtető támadás után is lehetett tapsolni. Második félidei teljesítményével nagy verést mért ellenfelére a HVSE.

Swietelsky-Haladás VSE- FC Veszprém 7-2 (0-1). Szombathely, 300 néző, NB I-es futsalbajnokság, felsőházi rájátszás, vezette: Ábrahám, Horváth Z. (Juhász).

HVSE: Tyukász Gyurcsányi, Horváth P., Hegyesi, Öreglaki. Csere: Németh P., Vidák, Borsi, Hajmási, Rácz, Biró. Edző: Marcos Angulo.

Veszprém: Sárdi - Finta, Tatati, Boromisza G, Tar. Csere: Németh P., Boromisza D., Vas, Bánfalvi B., Gulyás, Bényi. Edző: Madarász János.

Gól: Hegyesi (22.), Horváth P. 2 (25., 35.), Gyurcsányi 2 (27., 37.), Vidák (32.), Tyukász (34.), ill. Tatai (14.), Tar (37.).

A dobogóért hajtó Veszprém nagy lendülettel nyitott, de a hazaiak gyorsan felvették a ritmust. Pörgős, kemény meccset láthattak a szurkolók. A vendégek futballoztak veszélyesebben, a Haladás nehezebben került helyzetbe. Múltak a percek, és a zöld-fehérek is egyre többször értek fel a kapu elé. De egy okos góllal megérdemelten szereztek vezetést a veszprémiek. Pontosabban, gyorsabban, agresszívabban játszottak a vendégek. A félidő hajrájában vészkapussal próbálta meglepni ellenfelét a HVSE - hiába. Fordulás után egy bátrabb, motiváltabb Haladás lépett pályára, egy remek kontra végén össze is jött gyorsan az egyenlítés (22. perc: 1-1). Nem kímélték egymást a játékosok, gyűltek szépen a sárga lapok (a végére nyolc jött össze).

Felpörgött a házigazda, szorult a Veszprém. Már úgy tűnt, hogy a vendégek túlélték a nehéz perceket, amikor Horváth Péter átlövésével növelte előnyét a szombathelyi csapat. És nem volt megállás, hamarosan ismét ott táncolt a labda a veszprémi kapuban (27. perc: 3-1). Rögtön vészkapusra váltott a vendégcsapat. De sok hibával, kapkodva játszott, a megszerzett labdákból pedig veszélyes kontrákat vezetett a házigazda. Nagyon úgy tűnt, hogy Vidák parádés gólja korán eldöntötte a mérkőzés sorsát (32. perc: 4-1). A közönség nagy örömére a hazai kapus, Tyukász is feliratkozott a góllövőlistára. Belefért még a meccsbe két szombathelyi és egy veszprémi gól. A második félidőben leiskolázta remek erőt képviselő ellenfelét a HVSE. Járt is vastaps.

Marcos Angulo: - Nem kezdtünk jól, a második félidőben viszont belelendültünk. Szép támadásokat vezetünk, rendben volt a védekezésünk, és remekül oldottunk meg az öt a négy elleni játékot. Megérdemelten nyertünk és a közönség is jól szórakozott.

Madarász János: - Az első félidőben azt játszottuk amit kell, amit tudunk. Fordulás után viszont olyat kaptam a csapatomtól, amihez nem soktam hozzá: szétestünk fejben, játékban. Gratulálnom kell a Haladásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!