Foci

2015.06.03. 15:11

Labdarúgás: Magyarics Zoé az év felfedezettje

Szombathely - A RangAdó gálán az év női felfedezettjének választott Magyarics Zoé úgy érzi, az U17-es labdarúgó-válogatottban jobban ment a játék, mint klubcsapatában a Viktóriában.

Pum András

A saját nevelésű, 17. születésnapját pénteken ünneplő Magyarics Zoé viktóriás csapattársa, Szakonyi Emese és Krascsenics Petra (FTC) előtt szerezte meg a 2014/15-ös év felfedezettjének járó elismerést. Az NB I-es női klubok csapatkapitányai és a vezetőedzői mellett a legfiatalabb és a legidősebb játékosai is voksolhattak.

Magyarics Zoé (labdával) egyik erénye a gyorsasága. A középpályás játékát a szakma is díjazta. Fotó: Unger Tamás

– Sejtettem, hogy van esélyem nyerni, ugyanakkor nem számítottam rá, hogy valóban engem választanak – mondta Magyarics Zoé. – Ez a bajnoki évem, akárcsak a Viktóriának, nekem sem sikerült igazán jól. Ugyanakkor az U17-es válogatottban jobban ment a játék, de mert a díjat az NB I-es együttesekben szereplő játékosok, edzők ítélték oda, elsősorban vélhetően mégis a bajnokságban nyújtott teljesítményemet ismerték el. Erősségem, hogy gyors vagyok, technikailag képzett, jól látok a pályán, utóbbi miatt a Viktóriában irányítót játszom. Eredeti posztom azonban a bal oldali támadó, itt érzem magam legjobban – az U17-es válogatottban a szélen szerepelek. Viszont lehetnék erőszakosabb és a lövőerőmet is fejlesztenem kell. Habár nem mutatkozhattam be, egyszer már meghívót kaptam a felnőtt válogatottba is, és miután jövő héten válogatott meccs lesz, bízom abban, hogy ismét számítanak rám, és debütálhatok a nemzeti csapatban. A Viktóriával sajnos nem úgy sikerült a szezonunk, ahogy szerettük volna, ennek legfőbb oka, hogy a bajnokság első felében nem volt összhang a csapaton belül. Azóta javult a helyzet. Az idény végén lejár a szerződésem, nem volt még érdeklődés irántam, valószínűleg maradok Szombathelyen. Természetesen idővel szeretném kipróbálni magam külföldön is, a német és az angol foci túl erőszakos nekem, a francia futball viszont technikás, gyakran játsszák meg a széleket – ott tudnék érvényesülni. Ám amíg nem töltöm be a 18. évemet, biztosan itthon maradok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!