Foci

2015.12.05. 15:00

Itáliai futball magyar szakértőtől

A Magyar Labdarúgó Szövetség szombathelyi születésű elnökségi tagja, a női bizottság elnöke, Török Gábor döntően magyar a focit követi figyelemmel, ezúttal azonban olasz meccsekre tippel.

Pum András

A vasi megyeszékhelyen született Török Gábor gyermekkorában hétről hétre felbukkant a Haladás-stadion lelátóján, de gyakran idegenbe is elkísérte a csapatot. Török azóta is elsősorban a honi futballt preferálja, változatlanul a vasi zöld-fehérek az elsőszámú kedvencei, de természetesen a többi csapat meccsére is kíváncsi.

Török Gábor elsősorban a magyar bajnoki meccseken bukkan fel

- Ha lenne egy másik életem, bizonyára minden jelentősebb külföldi bajnokság hétvégi mérkőzéseit megnézném - mondta Török Gábor. - A jelenlegiben viszont dönteni kell, hogy azért az élet más részeire is maradjon idő, és én - bármennyire furcsa is - alapvetően a magyar bajnokság meccseit szoktam választani. Mindez nem jelenti azt, hogy ne követném a többit is, de nézni csak ritkán sikerül. Tapasztalataim szerint mostanában a legtöbben a spanyol és esetleg még az angol bajnokságért lelkesednek, hozzám viszont valamiért az olaszok állnak a legközelebb, bár nem biztos, hogy a focijuk miatt. Az utóbbi időben leginkább a Fiorentinának szorítok, két okból: egyrészt, mert edzőjük az a Paulo Sousa, aki már a Videotonnál is bizonyította, hogy ért a taktikához, másrészt, mert a női csapatukban szerepel a magyar női válogatott kapusa, Szőcs Réka. A hétvégi párosításban így leginkább az Udinese elleni meccsük érdekel.

Fiorentina (3. helyezett)-Udinese (11.) (Vasárnap, 15.00)

A firenzeiek két döntetlennel, a vendégek két győzelemmel érkeznek a meccsre, éppen ideje, hogy mindkét sorozat megszakadjon. Tippem: 1.

Verona-Empoli (Vasárnap, 15.00).

A győzelem nélkül az utolsó helyen álló veronaiak meglepetést okoznak, bár nyerni talán most sem tudnak.

Tippem: x.

Sampdoria (14.)-Sassuolo (6.) (Vasárnap, 18.00).

A 14. helyezett játszik a hatodikkal, itt is borul a papírforma.

Vagy nem...

Tippem: 1.

Carpi (19.)-Milan (7.) (Vasárnap, 20.45.)

Láttam a Milan meccsét legutóbb, mintha elkezdték volna összeszedni magukat. Az utolsó előtti otthonában folytathatják...

Tippem: 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!