Foci

2009.11.02. 03:29

Biztos ZTE-siker a szomszédvári rangadón

Fájó vereséggel folytatta bajnoki szereplését a Haladás NB I-es focicsapata. A zöld-fehérek az ősi rivális ZTE vendégeként bukták el a szomszédvári rangadót.

Tóth Gábor

11. perc: Rögtön a középkezdés után Oross került helyzetbe. Középről, 14 méterről lőtt, ám Vlaszák védte a jobb alsó sarokba tartó labdát.

25. perc: Remek kontratámadás végén Pavicevic kapott labdát a bal szélen, az alapvonal közelében. Nyugodtan lekezelte, felnézett, középre ívelt. A magára hagyott Rudvens az ötösről, középről fejelt a léc alá (2:0).

52. perc: Magasföldi ívelt be egy szabadrúgást a Haladás kapuja elé, a játékvezető 11-est ítélt, mert Tóth Péter kezéhez hozzáért a labda. A büntetőt Pavicevic a kapu közepébe bombázta (3:0).

65. perc: Simon tört be balról a zalai 16-oson belülre, egyedül vihette kapura a labdát, ám 10 méterről a felső lécet lőtte telibe.

Szépen megtelt lelátók, remek hangulat fogadta a csapatokat. Mindkét szurkolótábor készült, megadták a módját a szomszédvári rangadónak: feszültek a drapériák, égtek a görögtüzek, szállt a füst.

A ZTE nagyon hamar vezetést szerzett, ám a Haladás rögtön a középkezdés után egyenlíthetett volna. Pörgött a meccs, nem kímélték egymást a játékosok. A hátrányba került Haladás fokozta a nyomást, jobbára a hazai térfélen pattogott a labda. De a ZTE nemcsak védekezett, gyors kontrákat is vezetett. És az egyik ilyen támadás végén ismét Rózsa kapujába került a labda. A második gól nagyon megfogta a vasiakat, zavartan, tanácstalanul játszottak a félidő hátralévő perceiben.

A második félidő eleje is a zalaiaké volt: 11-esből növelték előnyüket. A folytatásban a Haladás küszködött, próbálkozott, de alig-alig jutott el helyzetig. Ellentétben a hazaiakkal, akik többször is zavarba hozták a zöld-fehér védelmet. A ZTE nagyon könnyen szerzett labdát a középpályán, és sokkal pontosab- ban, szervezettebben futballozott. A Haladás egyszerűen nem tudott mit kezdeni ellenfelével.

A Haladás rendkívül gyenge, abszolút veszélytelen támadójátékkal rukkolt elő. A párharcokat is rendre a gyorsabbnak tűnő hazaiak nyerték, akik biztos, megérdemelt győzelmet arattak.

Róth Antal:- Korán hátrányba kerültünk, csapatom ezután megzavarodott, idegesen, sok hibával futballozott. A második félidőre rendeztük a sorainkat, de ez kevés volt a rutinos ZTE ellen.

Csank János: - A gyors gól magabiztossá tette a csapatomat, végig fegyelmezetten, szervezetten játszottunk. Ráadásul rendre jókor találtunk kapuba. De nem volt könnyű legyőzni a Haladást.

Solymosi játékvezető kétszer is felmutatta a sárga lapot Nagy Gábornak, ám elfelejtette kiállítani. Az ügy a fegyelmi bizottság elé kerül, a szombathelyi labdarúgó vélhetően eltiltást kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!