Foci

2009.04.06. 02:29

Egy pont idegenből: döntetlent játszott a Haladás a Vasas otthonában

Budapest - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának zárómérkőzésén a Haladás 1:1-es döntetlent játszott a Vasas vendégeként.

Tóth Gábor

20. perc: Laczkó tört be balról a Haladás 16-osára, Guzmics rossz ütemben lépett oda, a lábán pedig természetesen átesett a Vasas játékosa, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est B. Tóth vállalta magára, ám a bal alsó sarokba tartó labdát Rózsa bravúrral védte.

40. perc: A Rajos felvágásáért megítélt szabadrúgáshoz letett labdát Kenesei jobbról, 19 méterről bombázta a kapuba, a labda a felső lécről vágódott a hálóba (0:1).

61. perc: Kenesei passzolt Oroshoz a hazaiak 16-osán belül, Oros egyből megjátszotta a továbbfutó Keneseit, aki balról, 13 méterről kapásból az oldalhálóba lőtt.

67. perc: Egy jobbról belőtt szögletet Rózsa éppen középre ütött ki, a lehulló labdát az üresen álló Sowunmi 12 méterről fölé bombázta.

71. perc: Vukelja vezetgette a labdát balról a 16-os vonalán, majd kilőtte a jobb alsó sarokot (1:1).Vasas-rohamokkal kezdődött a meccs, és folytatásban is a vendégek irányítottak. Rendre a szombathelyiek térfelén pattogott a labda, ám a Haladás stabilan védekezett, nem tudott komoly helyzetet kialakítani a fővárosi gárda. A félidő közepén Mészáros játékvezető elmulasztotta kiállítani Dobricsot és Paripovicsot - igaz, utóbbi néhány perc múlva mégis mehetett zuhanyozni. A 20. percben Rózsa 11-est védett, ettől megtört a Vasas lendülete, a Haladás viszont felébredt és elkezdett támadni. A félidőt pedig már gól- és emberelőnyben zárták a vasiak.

Fordulás után ismét nekiesett ellenfelének a Vasas, de a nagy igyekezet csupán meddő mezőnyfölényben, illetve egy-két távoli lövésben mutatkozott meg - a létszámfölényben lévő Haladás kizárólag védekezett. Az egyre fokozódó Vasas-nyomás aztán a 71. percben góllá érett (közben Sipos és Kovács is megúszott egy kiállítást). Nem látszott, hogy a Vasas csak tíz emberrel játszik, alaposan megnyomta a hajrát, de végül a zöld-fehérek kivédekezték a nehéz perceket

A Vasas otthonában nem rossz eredmény a döntetlen, ám a Haladás emberelőnyben futballozott, bátrabb játékkal talán a győzelem is összejöhetett volna. Ha a végén a hazaiak begyötrik a győztes gól, egy szót sem szólhattak volna a vasiak.

Mészöly Géza: - Több volt ebben a mérkőzésben. Jól játszottunk, ezt bizonyítja, hogy emberhátrányban is mi uraltuk a meccset, több helyzetet alakítottunk ki. Le a kalappal a fiúk előtt.

Csertői Aurél: - Ezt a pontvesztést magamra vállalom: olyan cseréket küldtem a pályára, akik csak hátráltatták a csapatot. Néhány sztárjátékosomnak nagy a hangja, de a pályán nem tud bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!