Foci

2009.07.22. 02:29

Jönnek a svédek

Szombathely - Csütörtökön 19 órás kezdéssel fogadja a Haladás labdarúgócsapata a svéd Elfsborg együttesét. Az Európa-liga mérkőzésre már javában készülnek a felek - az első találkozón 3:0-ra a svédek nyertek.

Tóth Gábor

A svéd futballklub szerdán 15 óra körül, körülbelül 50 fős delegációval érkezik Szombathelyre. A labdarúgók a Pelikán, a szponzorok a Claudius Hotelban szállnak meg. Este hét órakor, a másnapi mérkőzés időpontjában edzenek egyet az Elfsborg labdarúgói a Rohonci úti stadionban - illetve a futballisták, a vezetők ismerkednek a körülményekkel. Csütörtökre már nem kértek edzéslehetőséget a svédek.

- A svédeknek semmi extra kívánságuk nem volt, így különösebb gondot nem okoz a vendégül látásuk - tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás klubmenedzserétől. - A stadionban végül nem bővítettük az ülőhelyek számát, így az Elfsborg ellen is összesen 5500 néző tekintheti meg a helyszínen a meccset. Szerettük volna, ha egy televízió élőben közvetíti a találkozót, ám erre kicsi az esély, nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal sem kerülünk képernyőre - bár a remény hal meg utoljára. Én bízom abban, hogy sok néző jön ki a Rohonci útra, hiszen egy jó csapatot látunk vendégül, ráadásul mi meglepetésre készülünk.

Séllei Árpád, a Haladásban ötszázalékos tulajdonrésszel bíró Haladás Marketing Kft. vezetője Kazahsztánba és Svédországba is elkísérte a csapatot - így pontos képe van a Haladás eddigi európai kupaporondon nyújtott teljesítményéről.

- A kazah Irtis Pavlodar elleni továbbjutás - már csak anyagi szempontból is - egyszerűen kötelező volt, ezt a feladatot pedig teljesítették a fiúk - kezdte az elemzést Séllei Árpád. - A svéd csapat viszont egy másik kategóriát képvisel. Európában is elismert játékosok alkotják, az anyagi lehetőségeikről pedig mi csak álmodni merünk. Gyors, agresszív, technikás futballt játszanak, amivel mi az első mérkőzésen sajnos nem tudtuk tartani a lépést. Persze ha a tavalyi alapcsapatunkkal állunk ki - Vörössel, Sipossal, Keneseivel és Rajossal a sorainkban - bizonyára jobban megnehezítettük volna a dolgukat. De ezen már kár morfondírozni. Most az a legfontosabb, hogy a visszavágóra becsülettel felkészüljünk, és megpróbáljunk meglepetést okozni - óriási fegyvertény lenne győzelemmel búcsúzni az Európa-ligától. Bár az Elfsborg igazi profi csapat, abban biztos vagyok, hogy nem becsülnek le minket, mint ahogyan azzal sem foglalkoznak majd, hogy ezúttal nagy melegben, és rendes füves pályán kell játszaniuk. Azt remélem, hogy 3500-4000 ember kijön szurkolni - hiszen egy magyar csapat nem játszik mindennap nemzetközi tétmeccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!