Foci

2009.11.30. 03:29

Két negyed jó játék is elég volt a Körmend győzelméhez

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata az első és az utolsó negyedben nyújtott játékának köszönheti a Pécs elleni győzelmet.

Vastag Nándor

A mérkőzés elején felváltva estek a kosarak, majd Thomas pontjaival kisebb előnyt szerzett a Körmend (4. perc: 11:5). A vendégek azonban nem engedték magukat leszakítani, triplákkal zárkóztak fel, sőt Vay ziccerrel ki is egyenlített (7. perc: 16:16).

De ezzel el is lőtték puskaporukat a pécsiek, az első negyed hajráját 10:3-ra nyerték a jól védekező és támadó piros-feketék (10. perc: 28:19). A második játékrész pécsi kosarakkal indult, de ezután a Booker-Scott kettős vezérletével tíz pontra növelte vezetését a Körmend (15. perc: 34:24).

A baranyaiaknak csak felvillanásaik voltak, játékosai kidolgozott akciók helyett eldobálták a labdákat, így nehezen tudták tartani a lépést (18. perc: 41:29). A félidőhöz közeledve azonban a Rába-partiak játékába is sok hiba csúszott, s ezt kihasználva némileg csökkentette a két csapat közötti különbséget a Pécs (20. perc: 43:35).

A fordulás után folytatták hátrányuk faragását a vendégek, feljavult védekezésükkel nehezen boldogultak Thomasék (24. perc: 47:44). Trummer hármasa a legjobbkor jött, majd Booker és Scott is betalált, de átellenben Bojovicot sem sikerült tartani (27. perc: 54:51).

A piros-feketék támadásai többször is akadoztak a harmadik negyedben, de a hajrára ismét beleerősítettek, és kezdték leszakítani a riválisukat. A kisszünet előtt tíz másodperccel azonban Booker elhamarkodott dobását elhibázta, így az ellentámadásból Ross tízen belülre hozta a mecsekaljaiakat (30. perc: 61:53). A Rába-partiak lendületét nem akasztotta meg a hiba, az utolsó etapot jól kezdték (33. perc: 67:55).

Ezt követően még volt egy fellángolása a Pécsnek, amit triplazuhataggal állítottak meg a hazaiak: sorrendben Thomas, Scott és Ferencz volt eredményes (36. perc: 78:63). Ezzel el is dőlt a mérkőzés, már csak a különbség mértéke volt a kérdés. A Körmend ha nehezen is, de végül nagy arányban nyert, és sorozatban harmadik sikerét jegyezte.

Sabáli Balázs: - Kényelmesek és álmosak voltunk, nem játszottunk jól. A Pécs hibáit kihasználva szereztünk könnyű kosarakat.

Kmézics Zorán: - Többször is volt lehetőségünk, hogy átvegyük a vezetést, de egyszer sem éltünk vele. A végjátékban pedig nem tudtuk megállítani a körmendi támadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!