Foci

2009.01.31. 03:28

Stieber: nehéz volt a váltás

<b>Koblenz</b> (tg) - A sárvári születésű <em>Stieber Zoltán</em> az angol élvonalbeli Aston Villa labdarúgócsapatából a német Bundesliga másodosztályában szereplő TuS Koblenzbe igazolt.

Tóth Gábor

A 20 esztendős, sárvári származású labdarúgó 2005 augusztusában az Újpest együttesétől igazolt az angol élvonalban szereplő Aston Villához. A korosztályos magyar válogatottakban rendre szerepet kapó ballábas focista ugyan a felnőttkerethez tartozott az angol klubnál, profi szerződéssel rendelkezett, de tétmeccsen nem mutatkozhatott be az első csapatnál - a több játéklehetőség miatt döntött a távozás, a váltás mellett. A Koblenz jelenleg a Bundesliga II. 16. helyén áll, egy ponttal megelőzve az utolsó FSV Frankfurt 1899-ot.

- Két éve rendszeresen a felnőttekkel tréningeztem, de csak felkészülési mérkőzéseken kaptam szerepet, tétmeccsen soha - tudtuk meg Stieber Zoltántól. - Rendre a második csapatban szerepeltem, illetve fél évet a harmadosztályú Yeovil Town együttesében futballoztam kölcsönben. A Villa most nagyon jó csapat, nehéz még a kispadra is odakerülni. Ráadásul a posztomon, a középpálya bal oldalán a remek formában lévő, az angol válogatottban is bemutatkozó Ashley Young szerepel. Sokat gondolkodtam a német ajánlaton, végül elutaztam a próbajátékra. Két meccsen és több edzésen teszteltek, és rögtön jelezték, hogy számítanának rám. Hosszas tépelődés után mondtam igent, másfél plusz egy éves szerződést kötöttünk. Végre felnőtt mezőnyben edződhetek, s gondolom a több játéklehetőség is jó hatással lesz a fejlődésemre. Nagyon remélem, hogy jó döntést hoztam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!