Foci Eb

2016.06.20. 13:49

A csoda folytatódott - Keringer Zsolt szurkoló beszámolója Marseille-ből

Marseille - A Haladás Szurkolói Kör elnöke, Keringer Zsolt Franciaországban tartózkodik. Ott volt a lelátón az osztrákok elleni győzelemnél (2-0), és segített kiszurkolni az Izland elleni döntetlent (1-1) - természetesen Marseille-ből is kértünk tőle beszámolót.

Tóth Gábor

A bordeauxi, Ausztria elleni feledhetetlen 2-0-s győzelem után Keringer Zsolt és kis csapata folytatta útját Marseiile-be.

- Hosszú volt az út Bordeaux-ból Marseille-ig, de senki nem foglalkozott a távolsággal, a fáradtsággal - kezdte a beszámolóját Keringer Zsolt. - A magyar válogatott csodát tett Bordeaux-ban, és egész úton arról beszélgettünk, hogy Marseille-ben nem szakadhat meg a csoda! Sok honfitársunkhoz hasonlóan szombaton érkeztünk a városba, és nyugodtan mondhatom - estére bevettük Marseillet-t! Sok mérkőzésen voltam már, de ami Marseille-ben fogadott a lelátón, azt nehéz leírni, vagy elmondani. A bordeaux-i szurkolótábor háromszorosa szorított a csapatért. A belváros, a szurkolói zóna tele volt magyarokkal. Mindenki bizakodott, mindenki összetartozott - klubhovatartozástól függetlenül.

A meccs végül döntetlennel ért véget, de ez az iksz győzelemmel ért fel - folytatta Keringer Zsolt. - Válogatottunk az egész meccsen hitt abban, hogy nyerni tud. Az érdekes tizenegyes után a második félidőben rátett még egy lapáttal és űzte, hajtotta az ellenfelét. A lelátón pedig mi sem gondoltunk arra, egy pillanatig sem, hogy kikaphatunk. Bernd Storck ismét jól meccselt, és az összes cseréje jól sikerült. A gól pillanatában felrobbant a stadion. Egymás hegyén-hátán ünnepelt mindenki. Nagyon megérdemelte a csapatunk az ünneplést, a buzdítást! Csak rá kell nézni a tabellára! Magyarország a négyes éléről várja az utolsó csoportmeccsét. Magam is fanatikus szurkoló vagyok, de ezt az Eb előtt álmomban sem gondoltam - és azt hiszem, nagyon sokan vagyunk így ezzel. De hála a jó égnek Bernd Storck és csapata rácáfolt erre! Büszkeséggel tölt el, hogy magyarként egy ilyen csapatnak szurkolhatok. És ne feledjük, a válogatottban ott voltak ismét a szombathelyi fiúk, Király Gabi, Guzmics Ricsi és Stieber Zoli! A stadiont elhagyva egy négysávos úton hömpölygött a magyar tábor. Mindenki ment a szurkolói zónába és a városba ünnepelni. Bármi is lesz a történet vége, azt már most kijelenthetjük, hogy igenis van csapatunk!

- Vasárnap kimenőt kaptak a válogatott játékosok, találkoztunk Guzmics Ricsivel. Este elindultunk tovább, megyünk Lyonba - szerdán Portugália ellen is ott leszünk a lelátón. Bízom benne, hogy a magyar tábor tovább nő, és a csoda folytatódik! Hajrá Hali! Hajrá magyarok! - zárta szavait Keringer Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!