Foci Eb

2016.07.06. 14:46

Kassai esélyes - Angol rivális is fújhat az Eb-döntőben

Körkép - A nemzetközi sajtó szerint a magyar Kassai Viktornak jó esélye van arra, hogy ő fújja a sípot az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.

Tóth Gábor

Kassai Viktor - és stábja - az elődöntőkben nem kapott szerepet. Egyik nagy riválisa, az olasz Nicola Rizzoli viszont igen, a német-francia meccs játékvezetőjeként - így az olasz sípmester a fináléban már biztosan nem fúj. Ugyancsak fotelből nézi az elődöntős csatákat az a másik favorit, az angol topbíró Mark Clattenburg is. Vagyis minden bizonnyal Kassai és Clattenburg közül kerül majd ki a döntő játékvezetője. Clattenburg viszont kiesik, ha Wales továbbjut, brit bírónak brit csapat meccsét ugyanis biztosan nem adnák - a Portugália-Wales elődöntő szerdán este lapzártánk után ért véget.

Kassai az Eb-n eddig a nyitómeccs francia-románt, az olasz-svéd csoportmeccset és a negyeddöntős német-olaszt vezette, az értékelések szerint remekül.

A brit Telegraph napilap bíztosan állítja, csak akkor vezeti Kassai Viktor az Eb-döntőt, ha a walesi válogatott kiüti Portugáliát. Egyébként Mark Clattenburg fog fújni. Az újság arról nem ír semmit, hogy ezt a feltételezését mire alapozza, csak annyit említ meg, hogy az eddigi legjobb szezonját futó Clattenburgöt - ő fújt a Bajnokok Ligája és az angol FA-kupa idei döntőjében is - nagyon nagyra értékeli az UEFA bírófőnöke, Pierluigi Collina. Ez igaz lehet, Collina ugyanis személyesen kérte az angol szövetséget, hogy Clattenburgöt küldje az Eb-re az eredetileg kiválasztott David Elleray helyett. Azt viszont a Telegraph is elismeri, ha Wales túljut Portugálián akkor jó eséllyel Kassai lehet a befutó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!