Gazdaság

2006.09.15. 02:27

Felzárkóztatás az aprófalvas térségben (8.)

A Nemzeti Vidékfejlesztési Terv (NVT) intézkedéseit bemutató sorozatunk mai részében a félig önellátó gazdaságok támogatásáról írunk. És bár az erre v ...

Mórocz Zsolt

A Nemzeti Vidékfejlesztési Terv (NVT) intézkedéseit bemutató sorozatunk mai részében a félig önellátó gazdaságok támogatásáról írunk. És bár az erre vonatkozó kérelmeket minden évben július 31-éig kell benyújtani, most is érdemes végigolvasni az erről szóló cikket. Mert be kell vallani azt is, hogy a vasi gazdálkodók körében eddig nem volt túl népszerű ez a támogatási forma. Mint azt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vasi kirendeltségén megtudtuk, 2004-ben tizenkét gazdálkodó igényelte ezt a támogatást, közülük nyolcan jelenleg is a program résztvevői. Tavaly további két, az idén pedig - várhatóan - újabb hat gazdálkodó csatlakozik a programhoz. Meglehet, a bonyolultnak tűnő rövidítések és a számítások első olvasatra riasztónak tűnnek, ám mint az az Egyszerűbben igényelhetik című írásunkból kiderül, nem kell kétségbeesni a feltételek láttán. Hisz van segítség: a falugazdászok és az NVT-tanácsadók jól ismerik a programok részleteit. Sorozatunk mai részében a trágyázás jó mezőgazdasági gyakorlatáról is olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!