Gazdaság

2009.06.24. 02:28

Szóljon bele a szakképzésbe!

Szombathely - Itt a lehetőség, csütörtökön bárki elmondhatja a véleményét arról, hogy mit érdemes támogatni, hogy milyen irányt is vegyen az iskolarendszerű szakképzés.

Kiss Tamás

Mint ismert, a vállalkozások hosszú évek óta kötelezően fizetik a szakképzési hozzájárulást, a kötelezettségek mellé azonban csak tavaly kaptak jogot arra, hogy az összegyűlő pénz elosztásába a (munkaadók és a munkavállalók delegáltjait egyaránt felsorakoztató) regionális fejlesztési és képzési bizottságok által beleszóljanak. Annak okán, hogy újonnan szerzett jogosítványaikkal a gazdaság szereplői valóban bölcsen élhessenek, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakmai irányítása mellett az ország valamennyi régiójában felállítottak egy döntéselőkészítő szakértői szervezetet, az úgynevezett Regionális Konzorciumi Tanácsot. Ez a szervezet hívja most, egész pontosan csütörtökön 10 órára a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Honvéd téri épületébe mindazokat, akik a szakképzés lehetséges irányai kapcsán hallatni kívánják a hangjukat.

A rendezvényen előbb Bihall Tamás, az MKIK alelnöke tart vitaindító előadást, aztán pedig több vállalat veze-tőjének részvételével folyik majd nyílt kozultáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!