Gazdaság

2009.07.07. 02:28

Környezettudatos szemléletformáló programot indítottak

Körkép - Csak egy mozdulat, mégis nagyon értékes következménye lehet, ha jókor kapcsoljuk le a villanyt, vagy zárjuk el a vízcsapot - erről próbál minél több embert meggyőzni a zöldtárca.

Vas Népe

- Minden egyes alkalommal, amikor lakásunkban fűtünk vagy hűtünk, ebédet főzünk vagy autóba ülünk, olyan döntéseket hozunk, amelyek hatással vannak környezetünkre - mondta Szabó Imre környezetvédelmi miniszter a program bemutatkozó rendezvényén. - Ilyenkor ugyanis földgázt, szenet, benzint égetünk el mi magunk vagy az erőművek. Ennek során üvegházhatású gázok, elsősorban szén-dioxid jut a légkörbe, ami hozzájárul az éghajlatváltozáshoz. Pedig sokszor csak egyetlen mozdulaton múlik, hogy ez ne így legyen, ezeket az apró, ám fontos mozdulatokat szeretnénk minél több emberrel megismertetni - tette hozzá a zöldtárca vezetője.

A lakás installáció mellett egy óriás villanykapcsolót formázó célba dobó játékkal és a nem mindennapi szerencsekerékkel szórakozhattak a standot meglátogató gyere-kek és szüleik, akik között olyan, a környezetvédelem mellett elkötelezett, ismert személyiségek is voltak családjukkal, mint Görög Zita, Jaksity Kata, Rába Tímea és Ürge-Vorsatz Diana Nobel- díjas éghajlatkutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!