Rendezvény

2024.05.21. 16:00

Itt van az Orbán-napi Hegyi Vigadalom részletes programja

Idén is érdemes kilátogatni az oszkói forgatagra, lesz szőlőhegyi kiállítás, bábszínház, lovaglás, kézműves foglalkozások és természetes ételből és italból sem lesz hiány. Május 26-án startol XVII. Orbán-napi Hegyi Vigadalom!

Csabai Bernadett

Itt van az Orbán-napi Hegyi Vigadalom részletes programja

Forrás: Hegypásztor Kör

Szent Orbán napja jeles dátum a borászok és szőlőtermesztők naptárában. A néphagyományokkal teli ünnep, amely a katolikus szertartásokban is helyet kap, hazánkban számos fesztivál és esemény alapját képezi. Az idei Orbán-napi Hegyi Vigadalom különleges programokkal vár minden érdeklődőt május 26-án, vasárnap.

A gyerekek sem fognak unatkozni az Orbán-napi forgatagban
A gyerekek sem fognak unatkozni az Orbán-napi forgatagban
Forrás: Hegypásztor Kör

Orbán-napi kínálat

A rendezvény a kápolnában kezdődik, ahol 11 órakor tábori misével indul a nap. Délután kettő órától lovaglás várja a kicsiket és nagyokat Nagy Mónikával, valamint íjászkodási bemutató és lehetőség a Mogor Leather csapatával. A Gombás pince Szőlőhegyi kiállítás című tárlattal készül, már reggel kilenc órától látogatható.

A kézműves pajta környékén hagyományos népi játékok szórakoztatják a látogatókat egész nap. Délután kettő órától hat óráig a Magyar Hagyományőrző Faművesek családi kézműves foglalkozásokkal és barkácsolással, valamint régi faműves szerszámok kiállításával várják az érdeklődőket. Ugyanebben az időszakban arcfestés, kosárkötés és papírmerítés is színesíti a programot.

A Nyitott pajtában fél kettőkor kezdődik a Béry Balogh táncegyüttes fellépése, kettő órától pedig az Oszkói Nyugdíjas Klub Színjátszó Csoportja ad elő. Fél ötkor a Langaléta Garabonciások vásári játéka következik, a napot pedig hat órakor a Góbé zenekar koncertje zárja. A Nagypajtában fél háromtól a Lábita Bábszínház egy különleges, egyszemélyes bábszínházi előadással, fél négytól pedig interaktív papírszínházi mesével várja a gyermekeket.

A Nagypajta és a kemencék környékén egész nap fakörhinta és egyéb fajátékok, valamint állatsimogató az alsóújlaki Őshonos Állatpark jóvoltából. A Bálványos fa prés és tájház között helyi termékek vására és kézműves bemutatók várják az érdeklődőket. Az öreg pince, amely a szőlőhegy egyik legrégebbi boronafalú, zsúptetős pincéje, egész nap nyitva tart, és a szőlőhegyi munkához kapcsolódó eszközök kiállításával várja a látogatókat.

A pásztor szállás teraszán egész nap borterasz várja a látogatókat a Vasi-Hegyhát térségének boraival, délután négy órakor pedig eredményhirdetések lesznek a főzőverseny, borkorcsolya verseny és borverseny résztvevői számára. A Hegypásztor pincék területén a Vasi-Hegyhát településeinek főzőcsapatai ínycsiklandó szabad tűzön készült ételekkel várják a vendégeket, amelyekből a déli óráktól lehet kóstolni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában