Gazdaság

2009.09.24. 15:12

OTP Lakáslízing: 14 ezer új eladatlan lakás az országban

Budapest - Országszerte mintegy 14.000 újonnan épített, eladatlan lakás van, ezért a közeljövőben várhatóan népszerű lesz a lakáslízing.

MTI

A lízingcég jelenleg 2.400 szerződéssel rendelkezik, több mint 50 százalékos a piaci hányada, a kihelyezett összeg mintegy 30 milliárd forintot ér el.

A vezérigazgató közölte: az új, értékesítésre váró lakások 72 százaléka, közel 10.000 lakás Budapesten található.

Dunavölgyi Mária elmondta: a lakáslízing konstrukciója a jövőben is lényegesen olcsóbb lesz a lakáshitelhez képest, mivel továbbra is alacsony önerővel lehet majd a segítségével lakáshoz jutni.

A vezérigazgató elmondta: a lakáslízing nagy előnye, hogy alacsony a havi törlesztés, mert új lakás esetén a lízingelt összeg 25 százalékát kitevő áfa-részt kamatmentesen fizeti az ügyfél. Hozzátette: a jövedelemvizsgálat alapú konstrukció esetén a piaci árhoz képest csak 20 százalékos önrész kell a lakáslízing igénybe vételéhez. 

Emellett kedvező az is, hogy a lakást lízingbe vevő személynél nem szab az OTP Lakáslízing felső korhatárt, és akár 35 éves futamidőre is meg lehet kötni a lízingelt lakásra a szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!