Gazdaság

2009.10.14. 15:49

Micsoda fordulat: Létszámbővítés az Eybl-nél

Sikerült stabilizálni az Eybl Hungária Kft. helyzetét, s két új szerződésnek köszönhetően már a létszámbővítés is elindult. Ezt csütörtökön délelőtt Lentiben megtartott munkásgyűlésen jelentették be. Rövid távon 150 fővel bővül az alkalmazotti létszám.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Zala és Vas megyében összesen négy telephellyel rendelkező textilipari cég jelenlegi helyzetéről dr. Varga Jenő, a felszámolást végző Vectigalis Zrt. elnök-igazgatója számolt be.

- A mi szempontunkból a történetben az a siker, hogy megmaradt az autóipari beszállítói pozíció - mondta. - Ez óriási jelentőségű Magyarország számára, mivel a gazdasági válság miatt osztrák és német politikusok mindent megtettek azért, hogy ezeket a munkahelyeket megszerezzék saját országuk számára. Mi viszont arról számolhatunk be, hogy nemcsak a pozíciókat sikerült megtartani, de olyan vevőt találtunk, akinek van bizalmi és anyagi tőkéje ahhoz, hogy újabb piacokat, konkrétan az Audit és a Mercedest is visszahozza - emelte ki.

Hozzátette: a két új megállapodásnak köszönhetően rövid távon 150 fővel bővül az alkalmazotti létszám, de arra is esély mutatkozik, hogy ugyancsak rövid távon az ezer fő feletti létszámot elérjék.

 A konkrétumokról a Car-INside Kft. képviseletében jelen lévő Csillag Balázs szólt. Elmondta, hogy a bővítések két telephelyet érintenek, a szabászat Körmenden és Lentiben zajlik, az új projektek  pedig Lentiben valósulnának meg.

- Már meg is kezdődött az emberek felvétele és betanítása. Terveinkben további projektek akvirálása szerepel, ezekről azonban aláírt szerződések hiányában nem tudunk még beszélni. A középtávú cél, hogy az Eybl valamikori volumene újra kézzel fogható valóság legyen - mutatott rá. 

Csillag Balázs azt is elmondta: jelenleg valamivel több mint hatszáz dolgozójuk van. Lentiben hetvenfős bővítés van folyamatban, ehhez jön még negyven szabász, akiket a zalai városban és Körmenden alkalmaznak. Ezzel  710-720 fővel dolgoznak tovább.

A cég Car-INside Kft. néven működik tovább, a cég korábbi neve, az Eybl, csupán Ausztriában marad meg. Mind a két vállalat a Prevent Holding tagja lesz, ám ezúttal már nem anya- és leányvállalatként, hanem egymás mellett működően közölte Csillag Balázs. Rövid távon 150 fővel bővül a dolgozói létszám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!