Gazdaság

2011.04.15. 10:39

Szombathely visszavár: egyetemi, főiskolai hallgatók a Városházán

Az elkövetkező két-három évben a város öt legnagyobb munkáltatói közé tartozó multinacionális vállalat, a BPW, a Delphi, az EPCOS, a Jabil és LuK Savaria Kft. összesen 2500 fős létszámfejlesztést tervez, amit helyi munkaerővel szeretne megoldani.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mérnökökre, műszaki szakemberekre lesz szükségük, ennek érdekében fogtak össze – egymással és az önkormányzattal – hogy népszerűsítsék azokat a szakmákat, amelyekkel náluk munkát találnak a fiatalok.

A programsorozat második állomása április 16-án, szombaton 10.00 órakor lesz a Városháza nagytermében, ahová egykoron szombathelyi középiskolában végzett, és jelenleg felsőfokú műszaki tanulmányokat folytató hallgatókat várnak a szervezők. A fórumon a nagy szombathelyi üzemek képviselői mutatkoznak be, Szombathely önkormányzatát Molnár Miklós alpolgármester képviseli.

Az álláslehetőségek mellett szó lesz a nyári szakmai gyakorlatok elvégzéséhez, diplomamunkák elkészítéséhez adható támogatásról, illetve a megpályázható tanulmányi ösztöndíjakról is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!