Gazdaság

2012.05.31. 14:13

Magyar siker az Erdész eb-n, vasi résztvevővel

Brno - Szép sikert ért el a nemzetközi erdészversenyen a magyar csapat. Tímár Dániel első lett, a negyedik hely a répcelaki Tóth Péternek jutott. A magyar csapat a harmadik helyezést hozta el.

Vas Népe

Egy négy fős csapat - Szilágyi Annamária, Rozovits Ferenc, a répcelaki Tóth Péter és Tímár Dániel - részt vett a 26. erdészversenyen Brnoban. Nagy kedvvel készültek, lőttek, motorfűrésszel daraboltak, kézifűrésszel vágtak korongot és a motorfűrészen  történő vezetőlemez-fordítást ismételgették. A helyszínen a második napon egyesfa- és állománybecslés volt az egyik feladat: több  mint 800 köbméterhektáros állományokat kellett felmérniük. A másik feladat motorfűrészes és kézifűrészes gyakorlat volt: vezetőlemez-fordítás, lánckímélő vágás, párhuzamos korong levágása, illetve kézifűrészes korongvágás. Ez a nap kimerítőbb volt, mint az előző, de a gyakorlásoknak már kezdték látni az eredményét teljesítményükben. A szerda a lövészeté volt: skeet, trapp és kispuska. A sok gyakorlás ellenére ez a versenyszám mehetett volna jobban is,  mondták később a csapattagok, de nem keseredtek el, inkább készültek a tájfutásra, fajfelismerésekre.

 Csütörtökön a reggelit követően a csapatokat egyenként kiszállították a starthelyre. Térkép alapján kellett tájékozódni és a kötelező ellenőrző pontokon megjelenni, majd ott olyan  felismeréses feladatokat teljesíteni, mint a  lágyszárú-, fásszárú növény felismerés, rágáskép-, ásvány-, koponyafelismerés, kormeghatározás. Itt számított az idő is, illetve az ellenőrző pontokon teljesített feladatokban elért pontszám.
 A  csapatversenyben  1. helyen Románia, 2. helyen Lengyelország,  3. helyen a magyar csapat végzett. Egyéniben a 27. helyezett Szilágyi Annamária, a 4. helyezett  Tóth Péter,  a 2. helyezett Rozovits Ferenc, az 1. Timár Dániel lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!