Gazdaság

2012.10.04. 17:42

Pálinka, lekvár, sajt is védjegyes termékké lett

Őrség - Újabb termékek kapták meg a Nemzeti Parki Termék védjegyet.

Kozma Gábor

Az Őrségi Nemzeti Park által meghirdetett pályázaton négy helyi termelő lett eredményes. A győztesek mostantól a védjegy oltalma alatt forgalmazhatják termékeiket. Olyan élelmiszer-termékek kaphatták meg a védjegyet, amelyeket helyi alapanyagból helyben állítanak elő, van hagyományuk az Őrségben. A díjazott termékek között Batha Pál pálinkája, valamint Gerencsér István lekvárja a térségre jellemző direkttermő szőlőfajtából, korminból készül. A védjegyet emellett Tóth Mariann tökmagos kecskesajtja kapta meg, amely kiváló érzékkel ötvözi egymással a kecskesajt markáns ízét és az Őrség szimbólumává vált tökmag visszafogott ízeit. A Zaicz család fűszeres kecske- és tehénsajtját sáfránnyal, kakukkfűvel, kaporral, zsályával, citfomfűvel és fokhagymával ízesíti, ők is birtokolhatják az Őrségi Nemzeti Park védjegyét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!