Gazdaság

2013.03.12. 12:13

Stratégiai megállapodás a kormány és a Jabil között

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány és az amerikai elektronikai gyártó, a Szombathelyen is jelen lévő Jabil Circuit Magyarország Kft.

A Parlamentben rendezett aláírási ünnepségen Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár sikertörténetnek nevezte a magyar-amerikai gazdasági együttműködést. Az MTI tudósítása szerint Somogyi Richárd, a Jabil Circuit Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte: a megállapodás jelzi, a kormány elismeri a szerződéses elektronikai gyártók és szervizszolgáltató vállalatok szerepét a magyar gazdaság életében.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára (b2) és Somogyi Richárd, a Jabil Circuit Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója (b3) aláírja az amerikai elektronikai gyártó és a kormány közötti stratégiai együttműködési megállapodást az Országház Gobelin termében 2013. március 12-én. MTI Fotó: Beliczay László

A Jabil Circuit Magyarország Kft. a  tiszaújvárosi összeszerelő üzemében, a szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó szombathelyi és pécsi telephelyén mintegy 7500 embernek ad munkát.

A Jabil eddig 300 millió dollárt fektetett be Magyarországon, 2010-es hazai árbevétele 276 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!