Gazdaság

2013.08.04. 22:00

Munkát ad húsz embernek a kétmilliárd forintos beruházás

Uraiújfalu - Új tojóhibrid keltetőt épít Uraiújfaluban a Bábolna Tetra Kft. A kétmilliárd forintos beruházás bokrétaünnepségét pénteken tartották.

Simon Erzsébet

Egy tojás mindig nagy kaland, idézte tréfásan Oscar Wilde írót V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár a Bábolna Tetra Kft. kétmilliárd forintos beruházásának bokrétaünnepén pénteken. A politikusnak persze nincs kétsége afelől, hogy az új tojóhibrid keltetőből kiváló genetikai adottságú, s biológiai tisztaságú egyedek kerülnek majd ki, ezzel is hozzájárulva a magyar vidék felemelkedéséhez. Mert hiszen a kormány által kitűzött célt szolgálja a Darányi Ignác Terv - hangsúlyozta az államtitkár, amelynek révén pályázati támogatás - ez esetben mintegy 2,8 millió euró - segíti az állattartó telepek korszerűsítését, Uraiújfaluban a Bábolna Tetra Kft. új tojóhibrid keltetőjének felépítését.

A megye, a járási hivatal, a falu vezetői, a cégtulajdonosok, dolgozók, beruházók és kivitelezők jelenlétében megtartott összejövetelen Budai Zoltán ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy az új keltetőüzem hosszú évekre meghatározza a Tetra tevékenységét, hiszen megfelelő mennyiségű és minőségű naposcsibét helyezhetnek el a világpiacon. A beruházás révén további húsz embernek adhatnak munkát.

Császár János tervező, műszaki ellenőr a beruházást ismertetve elmondta: mindössze egy éve kérték fel a tervezésre, s e pillanatig már 200 millió forintot, a projekt tíz százalékát "beépítették", pedig a megváltozott talajviszonyok miatt a tervezetthez képest más technológiát kellett alkalmazni. A 3800 négyzetméteres, húszezer légköbméteres épületre hamarosan elhelyezik az betonacél tetőszerkezetet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!