Gazdaság

2013.12.23. 14:45

Stabilabb lábakon

Stabilizálódni látszik a vállalkozások helyzete Vas megyében, legalább is a feketelista.hu céginformációkra szakosodott portál adataiból ez derül ki a felszámolási eljárások alá vont vállalkozások listájából.

feketelista.hu

Az idén a második félévben 116 társaság volt érintett ilyen eljárásban, ez a szám alacsonyabb, mint a 2010-es, amikor 121 cég esett felszámolási eljárás alá. Valószínűleg a válság hatására nőtt 2011-ben számottevően a felszámolások száma 174-re, majd 2012-ben tovább gyarapodott, 197-re. Ehhez képest jelentős csökkenést mutat az idei második félévi adat.

A listán szereplő vállalkozások jellemzően kis- és mikrocégek, tevékenységi körük szerint leginkább lakossági szolgáltatók.

Nem volt jó évük az ingatlanforgalmazással, ingatlanbefektetéssel foglalkozóknak, a hiteltanácsadóknak, de a vendéglátósoknak és a kereskedőknek sem. Lehetséges, hogy lesz még néhány üzletbezárás Szombathely belvárosában?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!