Gazdaság

2014.03.05. 14:44

Falusi kultúrházak megsegítése

Vasvár - Jelentős segítség érkezik a kis művelődési házakhoz, az országban 725 művelődési ház újulhat meg.

Kozma Gábor

Huszonhárom közösségi tér újulhat meg Vas megyében, miután a különféle szervezetek sikerrel pályáztak a Vidékfejlesztési Minisztériumnál. A részletekről kérdeztük V. Németh Zsolt államtitkárt.

– Az érintett településeket tekintve az elmúlt évtizedek legnagyobb kulturális intézményfejlesztő programját hajtottuk végre, s ennek eredményeként az országban 725 művelődési ház újult meg, összesen 24,6 milliárd forint értékben. A vidéki örökség program a védett épületek megújítására adott lehetőséget, a falumegújítási program pedig támogatta a kultúrházak felújítását. Mindezek mellett 490 Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér létesült – mondta az államtitkár.

Egy tavaly novemberben kiírt pályázatnak köszönhetően most újabb 182 település közösségi tere és művelődési háza újulhat meg az összesen 4,2 milliárd forint támogatásból, amelyből félmilliárd forint 23 vasi pályázónak jut – emelte ki V. Németh Zsolt.

Hangsúlyozva: a támogatottak főként önkormányzatok, de pályáztak alapítványok, egyházközségek, sport- és tűzoltó egyesületek is, mint az ivánci vagy a Vasaljai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Rajtuk kívül még Ják, Püspökmolnári, Olaszfa és Rönök települések is a nyertes pályázók közé tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!