Gazdaság

2014.06.24. 17:30

Vadászok versenyeztek

Káld - Vadászkürt hangja jelezte a megyei hivatásos vadász verseny kezdetét kedden a Hidegkúti vadászháznál. A reggeli órákban huszonegy hivatásos vadász sorakozott fel, hogy teljesítsék a feladatokat.

Cseh Gábor

- Igazi versenyidő van ma, az időjárás nekünk kedvez - mondta köszöntőjében Gagyi István, a Vas Megyei Vadászkamara elnöke, hozzátéve: az a cél, hogy a hivatásos vadászok megfelelő helyre kerüljenek a vadásztársadalomban, és bizonyíthassák szakmai tudásukat, hiszen ők a letéteményesei a magas színvonalú vadgazdálkodásnak.


Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója házigazdaként szólalt meg, hangsúlyozva, hogy a magyar erdő- és vadgazdálkodásnak jól képzett erdészekre és jól képzett hivatásos vadászokra van szüksége. Bugán József a győztesnek egy hét kilogramm trófeasúlyú gímbika elejtését ajánlotta fel. A feladatokat Pukánszki Zoltán hivatásos vadász alelnök ismertette. A versenyzők tizenkét pályán mérettették meg magukat, az első feladat húsz kürtjel felismerése volt, majd egy száz kérdésből álló tesztet kellett megoldaniuk. A növényfelismerés, a lőszertan, a trófeaismeret sem maradt ki a feladatok közül, és lövészetben is jeleskedniük kellett a vadászoknak. Ottjártunkkor azt is láthattuk, hogyan utánozzák egy-egy koronggal az állatokat, így imitálták, hogyan kell a repülő és az apró állatot lelőni.

A legfiatalabb versenyző a 21 éves Kiss Milán volt. A versenyt Szalai Csaba nyerte, őt Mihály Zsolt és Tóth Árpád követték, mindhárman a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vadászai, negyedik lett Bándoli Miklós, az Őrségi Vadásztársaság vadásza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!