Gazdaság

2014.11.28. 11:33

Ünnepelt a növényvédő szakma

Szombathely - Péntek délelőtt a megyeházán ünnepelte a növényvédő szakma a Tanakajdi Növény- és Talajvédelmi állomás alapításának hatvanadik évfordulóját.

Peltzer Géza

Az ünnepi ülést Szabó Levente, a Vas Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédő Igazgatóságának vezetője nyitotta meg, majd Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: egy hatvanéves ember már általában nincs ereje teljében - nem így a növény- és talajvédelmi állomások. Hozzátette: a kormányhivatal továbbra is segíteni fogja a növényvédő szakma működését, biztosítja azokat a feltételeket, amelyek szükségesek eredményes működésükhöz.

Jordán László, a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) elnökhelyettese elmondta: 1954-ben az volt a szervezet létrehozásának célja, hogy megfelelő ismeretekhez juttassák a mezőgazdasági termelőket. Ma sincs másképp - tette hozzá -, csak a megfogalmazás modernebb, európaibb.

Jordán László. Fotó: Peltzer Géza

Ezután dr. Káldi János - aki hosszú évekig vezette az intézetet - emlékezett a kezdetekre. A tanakajdi sorrendben a negyedik állomás volt az országos hálózat felállítása során, az első feladat az volt, hogy megakadályozzák, hogy a burgonyabogár elérje a Szovjetuniót.

Az ünnepi ülésen részt vett dr. Pusztavámi Márton, a Vas Megyei Agrárgazdasági Kamara elnöke, Both Gyula, a Magyar Növényvédő és Növényorvosi Kamara Vas megyei elnöke, valamint Avas Zoltán, a Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!