Gazdaság

2015.01.04. 17:14

Tiszta vizet öntöttek a pohárba Csepregen is

Csepreg - Magasabb színvonalú szolgáltatáshoz jutnak a a csepregieken túl Horvátzsidány, Kiszsidány, Ólmod és Peresznye lakói is.

Cseszkó Tamás

Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere a beruházást lezáró rendezvényen elmondta, hogy az ivóvíz minőségének javítása egy lépés afelé, hogy a térségben élők egészségét megőrizve törekedjenek azok életminőségének javítására. Szavai szerint az összetartás és a közös együttműködés kulcsfontosságú tényező volt, a településekkel közösen azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az emberi egészséget nem veszélyeztető, jó minőségű ivóvizet tudjanak biztosítani.

A beruházásnak köszönhetően felújították a csepregi, több mint száz négyzetméter területű vízműgépházat, 68 vízbekötő vezetéket és 987 méter gerincvezetéket rekonstruáltak, valamint megtörtént a vízhálózat cseréje a Szombathelyi és a Dózsa György utcákban.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Vlasich Krisztián csepregi polgármester és dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot az atádási ünnepségen. Fotó: Cseszkó Tamás

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy a biztonságtudat a biztos fejlődés alapja. Hozzátette: bárhol is éljünk, bármilyen módon képzeljük el térségünk fejlesztését, mindennek az alapja az egészség. Az egészségnek pedig az egyik pillére, hogy tiszta ivóvizet vegyünk magunkhoz. Ez a projekt ebben segít az itt élőknek – hangoztatta a képviselő. Ágh Péter arról is beszélt, hogy Csepreg előtt komoly időszak állhat, ha ki tudja használni az előtte lévő lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!