Gazdaság

2015.12.04. 11:11

Vas győzött a megyék versenyében!

A kis- és középvállalkozások külpiacra jutását állította fókuszba az idei megyék versenyének döntőjén az országos megmérettetést immár több éve szervező KKV Ház. A vetélkedés nyertese Vas megye, a második helyezett Veszprém megye lett, a harmadik helyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye végzett.

Vas Népe

A KKVHÁZ Megyék Versenye 2015-ös döntőjét ezúttal is a NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóság konferenciatermében rendezték meg, ahol összesen 25, ötfős csapat vett részt, két fővárosi, 18 megyei és öt a szomszédos országokból. A PLT lapcsoport érdekeltségi területéhez tartozó mind a négy, Fejér, Veszprém, Vas és Zala megye kkv szektora indított csapatot, lapcsoportunk pedig a verseny médiatámogatója volt.

Az októberben kezdődött verseny fő témájául az idén az export-import, valamint a pályázati lehetőségek kihasználását választották. A fővárosi döntőn a részt vevő csapatokat sorsolással összesen hat asztaltársaságra osztották, akik első feladatként három kérdést kaptak, majd közösen megválasztott szóvivőjük három percben prezentálta a válaszokat. A zsűri – melynek elnöke dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár volt - döntése alapján e forduló győztese a hatodik asztaltársaság lett, amelynek tagjai – Tolna, Vas, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megye csapata – egymás ellen vívták meg a döntőt. A fináléban szintén három percük volt arra, hogy régiójukat egy exportterméken keresztül bemutassák. Vas megye pedig a Vaskeresztesen működő MAM Hungária Kft. cumisüvegével az első helyet szerezte meg.

Kázmér Judit a PLT stratégiai ügyvezető igazgatója a kkv-k érdekében kifejtett áldozatos tevékenységéért a KKVHÁZ közösségének elismerő oklevelét vehette át.

Végezetül Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár gratulált a győzteseknek, zárszavában felhívta a hazai kkv-k figyelmét a 2020-ig igény bevehető vissza nem térítendő pályázatok adta lehetőségekre.

Erős versenyben szerzett első helyet a Vaskeresztesen előállított MAM cumisüveg KKVHÁZ Zrt. által rendezett megyék versenyének döntőjében.

Nem elég jót gyártani, jól el is kell adni – a kkv-k számára ennek a nem könnyen megvalósítható alapszabálynak az érvényességét igazolta a Vas megyeiek prezentációja a KKVHÁZ Megyék Versenye 2015-ös döntőjében, amelyet Lengyel György, a MAM Hungária Kft. integrált irányítási rendszer vezetője tartott.

Az osztrák tulajdonú cég kizárólag Vaskeresztesen gyártott termékei közül a minden tekintetben kiváló minőségű, baba-mama- és ugyanakkor környezetbarát cumisüveget olyan szellemesen és ugyanakkor szakszerűen mutatta be, hogy a nagy tekintélyű szakemberekből álló zsűri tetszését is egyértelműen megnyerte.

Mint a cég képviselője lapunknak elmondta, a MAM Hungária Kft. négyszáz főt, többségében nőket foglalkoztató közepes vállalkozás, amely a cumisüvegeken kívül nyugtató cumikat, babaetető és itató alkalmatosságokat állít elő. A világszabadalom alapján csak Vaskeresztesen készülő MAM termékek szerte a világon ismertek, ütésálló alapanyagból készülnek, tehát nem törékenyek, a speciális zárókupaknak köszönhetően nem folyik ki a tartamuk, a cumisüveg vége pedig a mellbimbóhoz hasonló kialakítású. A világon az első BPA-mentes műanyag palack ráadásul – a cég társadalmi felelősségvállalásaként megvalósított fejlesztésnek köszönhetőn – vízzel megtöltve, mikrohullámú készülékben - önmagát sterilizálja.

- A jövő generációjáért dolgozunk – hangsúlyozta Lengyel György – fontos, hogy egészséges nemzedék nőjön fel, termékeink – melyeket mintegy hatvan nemzetközi szabadalom védi világszerte - ehhez járulnak hozzá. A MAM piacvezető márka a világon, már a Távol-Keletre is betörtünk a Vaskeresztesen gyártott termékekkel.

Vas megye a győzelemmel elnyerte, hogy az NGM felajánlása alapján helyszíne lehet a 2016. első negyedévi gazdasági csúcstalálkozónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!