Gazdaság

2016.01.16. 08:19

Vasi sajátosság: védjegyes falusi szálláshelyek városban

Körkép – Már összesen 1210 falusi szálláshely rendelkezik napraforgós védjeggyel – derül ki a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége összesítéséből. Vas megyében 41 szálláshely rendelkezik ilyen minősítéssel: négy szállásnak idén jár le a védjegye, 11 pedig tavaly szerezte meg.

Bakos Ágnes

Tavaly 468 napraforgós védjegy került a falusi (Vas megyében esetenként városi) szállásadók birtokába, így már 1210 védjegyes vendégház található szerte az országban.

A 2010-ben bevezetett minősítést idén is kiosztják, miközben az öt évnél régebben kiadott védjegyek lejárnak. Vas megyében az első évben, 2011-ben négy szállásadó kapta meg a napraforgós jelölést: két gersekaráti, egy kétvölgyi és egy szaknyéri. Ezek működtetőinek újra jelentkezni kell a minősítésre.

Tavaly 11 vasi szálláshely szerezte meg a címet: őrségi és hegyháti szállásadók használhatják a napraforgós jelölést a házakon, kiadványaikon, honlapjukon.

Érdekes Vas megyei sajátosság, hogy három városi szálláshely is elismert falusi egység: mindhárom szálláshely Vasváron van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!